MENÜ

Erzurum'da basketbol yeniden doğuyor

Basketbol camiası önceki gün Erzurum'da buluştu, 'basketbolu nasıl zirveye çıkarabiliriz' fikrini konuştu. İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından makamında kabul edilen misafirler ardından yoğun bir katılımın gerçekleştiği panelde gençlerle bir araya geldi.

Erzurum'da basketbol yeniden doğuyor

Erzurum'da basketbolu geliştirmek, çok daha iyi yerlere getirmek ve hem doğal, hem kültürel birçok zenginliği bulunan şehrin adını basketbol sayesinde Avrupa'ya ezberletmek için kollar sıvandı.

Geçtiğimiz yıl, Minikler Basketbol Ligi kurarak işe temelden başlayan Erzurum'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal'ın davet ve organizasyonuyla Erzurum'da güzel bir basketbol paneli organize edildi.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel Basketbol Antrenörü ve Yöneticisi Murat Özyer, eski milli basketbolcu ve yorumcu Tufan Ersöz, Haber Türk Gazetesi Yazarı Gökhan Türe, Fanatik Gazetesi Yazarı Gökhan German ve Milliyet Gazetesi Yazarı Ümit Avcı katıldı. 1000'e yakın genç sporcu ve ailelerinin takip ettiği panelde, Erzurum basketbolunun nasıl daha yukarıya taşınabileceği ve bir A Takımı kurmanın önemi konuşuldu.

Başkan Sekmen'den kabul

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirlerinde ağırladıkları basketbol adamlarını panel öncesinde makamında misafir ederken, spor konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı ve kurdukları etkileyici düzen hakkında bilgiler bildi. Sekmen, sohbet sırasında vurgulanan 'Erzurum'un bir basketbol takımı olmalı' fikrine de çok sıcak baktıklarını ve şehirlerinde dev takımları görmek, Avrupa'nın önde gelen kulüpleriyle mücadele etmek için, planlı bir şekilde basketbol hedeflerini artıracaklarını söyledi.
Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal da, Erzurum'un sporcuların kamp yapması için çok elverişli bir ortama sahip olduğunu belirterek, "Yapımı devam eden ve yeni yapılacak tesisler ile basketbol takımları için de Erzurum'u cazip hale getireceklerini, başkanları Mehmet Sekmen ve Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi başta olmak üzere, yöneticilerin destekleriyle bunları hızlı bir biçimde hayata geçireceklerini ifade etti.

Ömer Onan da katıldı

Geçtiğimiz günlerde Basketbol Federasyonu'nda CEO olarak göreve başlayan Türk Basketbolu'nun efsane ismi Ömer Onan da panelde izmeyicilere seslendi. Yoğun programı nedeniyle Erzurum'a gelemeyen onan, 3G bağlantısı ile salonda bulunanlara seslendi. Kısa süre içinde Erzurum'u ziyaret etmeyi çok istediğini dile getiren Onan, Erzurum gibi çok önemli bir merkezde basketbol takımı kurulmasını çok istediklerini, Federasyon olarak, kendilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ