MENÜ

Yelken Federasyonu yeni başkanı Özlem Akdurak

Türkiye Yelken Federasyonu'nun Ankara'da gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulu'nda 111 oy alan Özlem Akdurak başkanlığa seçildi.

Yelken Federasyonu yeni başkanı Özlem Akdurak

Türkiye Yelken Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'nda 214 delegeden 208'i oy kullandı. 12 yıllık mevcut başkan Mehmet Serhat Belli'nin 97 oy aldığı genel kurulda, 111 oy alan Özlem Akdurak Yelken Federasyonu'nun yeni başkanı oldu.

Genel kurullarda bu güne kadar yapılan seçimlerde sadece Hentbol Federasyonu'nun genel kurulunda konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Yelken Federasyonu'nun genel kuruluna katılarak, oyunu kullandı ve kısa bir açıklama yaptı. Baykan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 2016 Rio Paralimpik Oyunları öncesi bazı federasyon başkanlarının kendilerini gözden geçirmesi gerektiği yönünde yaptığı çağrının yanlış algılandığını belirtti. Bu çağrının "istifaya davet" gibi algılandığını ya da yansıtıldığını belirten Baykan, "Sayın Bakanımız kimseyi istifaya davet etmedi. Bakan Kılıç'ın "kendini gözden geçirme" sözlerine açıklık getiren Baykan, "Olimpiyata katılmazsam ya da madalya alamazsam bu işi bırakacağım' diyen federasyon başkanlarının verdiği taahhütlerin hatırlatılmasıydı" dedi.

Baykan, Yelken Federasyonu'nun delege yapısındaki değişikliğe işaret ederek, "Bu noktada kesinlikle kasıt olmadığına inanıyorum. Statünün neresinde bir eksiklik vardı ki. Yelken Federasyonu'nun delege yapısındaki anormal değişiklik, gözden geçirilmesi gereken bir konu. Kesinlikle Sayın Başkan ve ekibini tenzih ediyorum. Yelken gibi, basketbol gibi, hentbol gibi branşlarımızın bir an önce futbol gibi tam bağımsız, tam özerk, kendi içinde yönetilebilir hale getirmek için çağrıda bulunmalıyız. Bunun çabası içinde olmalıyız" ifadesini kullandı.
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığına ilk kez seçilen Özlem Akdurak ise delegeye yaptığı konuşmada, kalıcı başarı elde etmek için güçlü kulüplerin yaratılması gerektiğini vurguladı.
Kulüplerin ekonomik anlamında daha güçlü olması gerektiğine dikkati çeken Akdurak, mevcut sistemde 140'yakın kulüpten 10-15 tanesinin varlığını koruyabildiğini kaydetti. Akdurak, bunun tesislerle ilgili kulüplere uygulanan mali cezalardan kaynaklandığını belirterek, "Bizler yelken camiası olarak sporcu yetiştirdiği için cezalandırılan yegana spor branşıyız. Önceliğimiz sizleri bu skınıtıdan kurtarmak olacak. Sizlere söz veriyorum, en kısa sürede en yetkili makamlara ulaşmaya çalışacağım" diye konuştu.

Yeni dönemde federasyonun daha şeffaf olacağını dile getiren Akdurak, milli takım seçme kriterlerinin de gözden geçirileceğini sorunların çok büyük olduğunu belirterek, herkese ve özellikle ailesine teşekkür etti.

Yelken Federasyonu'nun yeni başkanı Özlem Akdurak'ın yönetim kuruluna Ahmet Oğuz Özcü, Adnan Yıldırım, Ali Doğaner, Cengiz Kalkan, Ceyhan Üstüner, Ferit Esen, Hakan Yenigün, Hakan Han Özcan, Mahmut Saral, Melih Dilikoğlu, Özfer Uralp ve Yusuf Öztürk seçildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ