MENÜ

Ülke puanına en fazla katkı yapan takım Osmanlı!

Osmanlıspor, Avrupa Ligi’nde gösterdiği performansla, bu sezon Türkiye’nin ülke puanına en çok katkı yapan takım olmayı başardı. Son olarak Villarreal’i deviren ve grupta liderliği yükselen Başkent ekibi, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin önünde yer aldı, göğsümüzü kabarttı.

Ülke puanına en fazla katkı yapan takım Osmanlı!

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonu olan Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden takımlardan Osmanlıspor, gösterdiği performansla tüm Türkiye’yi çok mutlu etti. Son olarak L Grubu’nda İspanya’nın en önemli ekiplerinden Villarreal’i hem de deplasmanda 2-1 yenmeyi başaran Osmanlı, grubunda da 7 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Ancak Başkent ekibinin lider olduğu tek yer burası değil... Tam 3 ön eleme oynayarak bu arenada gruplara kalmayı başaran Mor-Sarılar, şu ana kadar toplamda bu sezon 10 maça çıktı, 7 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 yenilgi aldı. Herkes, Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Beşiktaş ile tıpkı Osmanlı gibi Avrupa Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe’den ülke puanına en yüksek katkıyı beklerken, Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri bu alanda zirvenin sahibi oldu.

10. sırada yer alıyoruz

Osmanlı 10.5 puan toplarken, onu sırasıyla 9 puanla Beşiktaş (4 puanını bonus olarak aldı), 8 puanla Fenerbahçe ve 1’er puanla da Avrupa’dan erken elenen Başakşehir ile Avrupa Ligi’nde yoluna gruplarda devam eden Konyaspor takip etti. Osmanlı bonus puan almadan bunu başarırken, Türkiye’nin UEFA Ülke Sıralaması’nda şu ana kadar elde ettiği 5.900 puanın, 2.100’ünü tek başına getirdi. Türkiye, sıralamada şu an 35.400 puanla 10. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ