MENÜ

Arda Turan yeniden Milli Takım'da

Euro 2016 finallerinin ardından hocasıyla yaşadığı sorunlar sebebiyle kadroya alınmayan Arda Turan ile Fatih Terim arasındaki buzlar sonunda eridi. Devletin üst kademesi devreye girdi. Arda da Terim’i aradı, sorunlar çözüldü!

Arda Turan yeniden Milli Takım'da

Ay-Yıldızlılar’ın, 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde önümüzdeki cumartesi günü Kosova ile Antalya’da oynayacağı maçın aday kadrosu açıklandı, Arda Turan da yeniden Milli Takım’a seçildi. Euro 2016 finallerinin ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, başta kaptan Arda Turan olmak üzere, Selçuk İnan, Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz gibi takımın kilit isimleriyle yaşadığı sorunların ardından bu isimleri, takıma almamıştı. Terim, bu futbolcular için “Onlar benden değil, Türk halkından özür dilemeli” derken, Arda ise bu sözlere, “Ben özür dileyecek bir şey yapmadım” demişti. Terim de bu süreçte, iki kez Barcelonalı yıldızı da aday kadroya çağırmadı.


Milli Takım aday kadrosu açıklandı

‘Daha fazla uzatmayın’

Sonrasında ise devletin üst kademelerindeki isimlerin ve bu iki ismin ortak yakınlarının devreye girdiği öğrenildi. “Bu krizi daha fazla uzatmayın” mesajı sonrasında Arda’nın, tecrübeli teknik adamı telefonla aradığı öğrenildi. Tarafların, birbirlerine sıkıntıları anlattığı ve ortak yolun da bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine de 10 numaralı formanın sahibi kaptan Arda’nın, Kosova maçının kadrosuna dahil edildiği ifade edildi.

Arda’sız ne yaptık?

Rakip Tür Sonuç
Rusya Hazırlık: 0-0
Hırvatistan (d) Eleme: 1-1
Ukrayna Eleme: 2-2
İzlanda (d) Eleme: 0-2
Not: Türkiye’ye göre düzenlenmiştir.

Barcelona’da bu sezonki performansı
Maç Gol Asist
12 5 4


Millilerin, Kosova maçı programı belli oldu

..Ve Terim onları da kadroya aldı

Elbette kadronun açıklanması sonrasında tüm ilgiyi, yeniden milli formayı giyme şansı yakalayan Barcelona’lı Arda Turan çekmişti. Ancak Arda’nın yanı sıra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile benzer sorunlar yaşadıkları konuşulan ve bu süreçte tıpkı Arda gibi Euro 2016 finallerinin ardından oynanan 4 maçta da kadroya çağrılmayan 3 isim daha takıma alındı. Kariyerine Çin’in Beijing Guoan’da devam eden Burak Yılmaz, Beşiktaş’tan Gökhan Gönül ve Galatasaray’dan Selçuk İnan da, yeniden takıma döndü. Bu isimlerin de Arda gibi Terim’le konuşup, özür diledikleri öğrenildi.

Antalya'ya yarın gidiyorlar

A Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda 12 Kasım Cumartesi günü Antalya’da Kosova ile oynayacağı karşılaşma için bu kente yarın hareket edecek. Saat 17.00’de Atatürk Havalimanı’ndan özel uçakla Antalya’ya seyahat edecek ve Belek’te bulunan Regnum Carya Golf Spa Resort’ta kampa girecek. Milliler, Kosova maçı hazırlıkları çerçevesindeki tüm antrenmanlarını da bu tesiste yapacak.

Mehmet Demircan - Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ