MENÜ

Kardemir Karabükspor'un "ortası" yok

Spor Toto Süper Lig’de ilk 9 haftada sahadan beraberlikle ayrılmayan tek takım olan Kardemir Karabükspor, bu sürede ligin en çok gol atan oyuncusuna sahip olmasına rağmen ligin en çok gol yiyen ikinci takımı unvanını da elinde tutuyor.

Kardemir Karabükspor'un "ortası" yok

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 9 haftalık bölümde sahadan beraberlikle ayrılmayan tek takım Kardemir Karabükspor oldu.

2014-2015 sezonunda düştüğü Spor Toto Süper Lig’e yeniden yükselen ve 2016-2017 sezonuna kadrosunun yüzde 95’ini değiştirerek başlayan kırmızı-mavili ekip, oynadığı 9 maçın 4’ünü kazandı, 5’inde yenildi. Oynadığı maçlarda 13 gol bulan Karabük ekibinin forveti Abdou Razack Traore, attığı 6 golle ligin en çok gol atan oyuncusu konumunda. Kalesinde 16 gol gören Karabük ekibi, 18 gol yiyen Aytemiz Alanyaspor’un ardından Kayserispor ile ligin en çok gol yiyen ikinci takımı olarak da dikkati çekti. Bu 16 golün 3’ünü penaltıdan kalesinde gören ancak hiç penaltı kazanamayan Kardemir Karabükspor, attığı 13 golün tamamını ayakla kaydetti.

En son 2014-15 sezonunun 30. haftasında deplasmanda Bursaspor’a 7-1 yenilen ve aradan geçen 47 maçın ardından ilk farklı mağlubiyetini geçen hafta Fenerbahçe’ye deplasmanda 5-0 yenilerek alan ligin 6. sırasındaki Karadeniz temsilcisi, yarın sahasında ligin 4. sırasında bulunan Bursaspor’u ağırlayacak.

"Hedef ligde kalmak"

Kardemir Karabükspor’un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mütevazı bir Anadolu kulübü olduklarını, demir ve çelik işçisinden elde edilen gelirlerle mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi. Süper Lig’den 3 defa düştüklerini ve 4 defa yeniden yükseldiklerini belirten Tankut, "Bu defa asansör takım olmamak adına sağlam adımlar atıyoruz. Bu sezon önümüze hedef olarak ligde kalmayı koyduk. İlk amacımız lige tutunabilmek. Bütçemiz ve gelirlerimiz doğrultusunda sezona yeni bir ekiple başladık. Göze zevk veren bir futbol oynayan ekip yaratmak için çalıştık. Bunu da başardığımızı oynadığımız 9 maçta gösterdik. Rakibe bakmadan sahaya kendi oyunumuzu yansıtıp, galibiyet almak için canla başla savaşıyoruz." diye konuştu. Oynadıkları maçların 5’ini kaybettiklerini hatırlatan Tankut, şöyle devam etti:

"Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Gençlerbirliği’ne kaybettik. Zaten ligde kalma hedefi olan bir ekibin rakipleri değil bunlar. Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Trabzonspor ve Adanaspor’u da yendik. Oynadığımız maçlarda sahadan hiç beraberlikle ayrılmadık. Bu da her maça kazanma arzusuyla çıktığımızı gösteriyor. Amacımız iyi futbol oynayarak galip gelmek ve iyi futbol izlettirerek daha çok taraftarı tribünlere çekebilmek. Bunu sezon sonuna kadar sürdüreceğiz."ü

Tankut, bu sezon ligde kalarak gelecek sezonlarda daha iyi işler yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ