MENÜ

"Bisikleti hızlandıracağız"

Bisiklet Federasyonunun yeni başkanı Erol Küçükbakırcı, "Geçmişte 2 defa Fransa Bisiklet Turu, 2 defa olimpiyat koştum. Bugünkü derecelerle, başarılarla süslenen bir bisiklet, Türkiye’den dışarı çıkamaz" açıklamasında bulundu.

"Bisikleti hızlandıracağız"

Bisiklet Federasyonunun yeni başkanı Erol Küçükbakırcı, bu sporu Türkiye’de daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bisiklet Federasyonunun 4. Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimde, 12 yıldır başkan olan Emin Müftüoğlu’ndan görevi devralan Küçükbakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Devlet büyüklerimizle paylaşıp onların desteğiyle bisikleti hızlandıracağız." dedi.

Münih 1972 ve Montreal 1976 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden Küçükbakırcı, bisikleti bulunduğu noktadan daha iyi yerlere getirmek konusunda iddialı olduklarını dile getirdi. Bisikletin hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Küçükbakırcı, "Maalesef bugün Fransa Bisiklet Turu’na bizi kabul etmezler. Ben geçmişte 2 defa Fransa Bisiklet Turu, 2 defa olimpiyat koştum. Bugünkü derecelerle, başarılarla süslenen bir bisiklet, Türkiye’den dışarı çıkamaz, giderse de ancak bizden geri ülkelere gider." diye konuştu.

Bisikleti yukarılara çekeceklerini belirten Küçükbakırcı, "Eski ve yeni sporcularla, bisikletçilerle beraber yapacağız. Bisikletin, sporun sıkıntılarını biliyoruz. Devlet büyüklerimizle paylaşıp onların desteğiyle bisikleti hızlandıracağız." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ