MENÜ

Traore FANATİK'e konuştu: ‘Fener için utanç verici'

6 golle krallık yarışında zirveye çıkan Karabük’ün yıldızı Traore, FANATİK’e konuştu: ‘Fener için utanç verici’

Traore FANATİK'e konuştu: ‘Fener için utanç verici'

Abdou Razack Traore...Gaziantepspor formasıyla tanıdık onu. Saha içinde hep fark yaratan kimliğiyle ön plana çıktı.

Karabükspor’a transfer oldu ve Kırmızı-Mavililer’in 2013’teki Avrupa serüveninde başroldeydi. Karabük lige veda edince Atiker Konyaspor’a kiralandı.

Aykut Kocaman’la bambaşka bir 10 numaraya dönüştü ve Karabük yeniden lige çıkınca takımına döndü. İgor Tudor’un da kısa sürede vazgeçilmezi oldu.

9 haftada attığı 6 golle krallık yarışında yıldızları kıskandıran Traore’yle keyifli bir röportaj yaptık.

Türkiye tecrübesi hakkında çarpıcı şeyler anlattı.

‘Türkiye artık tercihte önde’

Gaziantep’ten başlayarak Türk futbolunda önemli bir tecrübeye sahip oldum. Ekonomik sıkıntıların çekildiği dönemleri de yaşadım. Buradaki ilk yılım tamamen kayıp olarak geçti. Maaşı zamanında alamıyorduk ve böyle olduğunda da sahaya çıkıp oynamak zordu. Oyunculardan adeta sihirbazlık yapmaları isteniyordu. Karabük’e geldiğimde ödemelerle ilgili hiç sorun yaşamadım ve hâlâ da öyle. Türkiye’de futbol her geçen gün daha da gelişiyor. Hem tesisleşme hem de statların yanı sıra profesyonellik de gelişti. Artık iyi oyuncular Türkiye’yi tercih ediyor ve burada yaşamaya alıştım. 3 yıl önce hep büyük takımlar üstlerdeydi. Şu an baktığınızda Başakşehir lider durumda. Büyükler onun arkasında.”

‘Konya kalmamı isteseydi...’

“Sezon başında Konya’da mı devam edeceğim ya da Karabük’e mi döneceğim belli değildi. Karabük’e, ‘Konya’da 1 sene kiralık oynadım. Sizinle sözleşmem var ve buranın yüzde 100 oyuncusuyum’ dedim. Eğer onlar Konya ile anlaşsalardı, oraya dönerdim. Ben profesyonelim ve kulüp ne isterse onu yaparım. Konya şimdi Avrupa’da oynuyor. Oradaki zamanlarımı gerçekten çok sevmiştim. Kariyerimde Avrupa tecrübesi var. Çok iyi bir yıl geçirdim. Takım da Avrupa Ligi’ne kaldı. Konya’da Aykut Kocaman benden memnundu ve beni istediler. Ancak bu sözlü bir konuşmanın ötesine geçmedi. Aykut hocanın bana katkısı büyük oldu. Futbolumu geliştirme fırsatı buldum. Belki de bana ihtiyaçları olmadı ve o yüzden buraya döndüm.”


Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nin de efendisi oldu


‘Çalıştığım en iyi hoca Kocaman’

“Benim stilim, topun ayağımda olmasıyla ilgili. Topu ayağıma aldığımda daha etkili oluyorum. Ancak profesyonel bir futbolcu olarak oynadığınız her takımın sistemine ve taktiğine adapte olmanız gerekiyor. En iyilerden biri Aykut Kocaman’ı neden çok beğeniyorum. Çünkü Konya’da 1 sezon geçirdim ve burada savunma yapmayı da öğrendim. Bugünün futbolunda savunma yapmadan kazanamıyorsunuz. Başta savunmaya alışmak zordu ama ekstra olarak bunu öğrendim. Şimdi de Karabük’te Igor Tudor’la da hızlı olmayı, hızlı atağa çıkmayı öğrendim.”

‘Fener için utanç verici’

Fenerbahçe maçında aldığımız sonuç elbette hepimizi üzdü. Ancak hakem kararları skoru çok etkiledi. Eğer beni yenersen, sana saygı duyarım. Ancak bu maçın henüz başındaki ilk faulle, hakemin bize karşı olduğu netti. Yapılanlar hata değildi. Her şey bizim aleyhimize gelişti. Bu sonucun Fenerbahçe adına utanç verici olduğunu düşünüyorum. Fırat Aydınus resmen partiyi berbat etti. Biz 12 değil, 13 kişiye karşı oynadık. Sahada 11 oyuncu ve Fenerbahçe taraftarının yanı sıra hakem de vardı. Böyle bir takıma karşı kazanmak, takımınızda Messi bile olsa imkansız. Türkiye’de hakemler, büyük takımların her zaman yanında. Onları kazanmaları için ileri itiyor. Avrupa’dan örnek verirsek; Celta Vigo, Barcelona’yı farklı yenmişti. Hakem hiç Barça’ya yardımcı olmadı, ne gördüyse onu çaldı. Fenerbahçe’yi, Avrupa’da gördünüz. Manchester’a farklı mağlup oldu! Çünkü hakem maçı adil yönetti, onların tarafında değildi.”

‘Adil yönetim istiyorum’

“Bizim maçta hakem, Fenerbahçe taraftarı gibi davrandı. Bizim maçı kaybetmemiz sorun değil. Her şey adil olsa, zaten sıkıntı yok. Rakibin elini sıkar, tebrik eder gideriz. Ben sadece adil yönetim ve her iki takımın da futbol oynamasına izin verilmesini istiyorum.”

Traore FANATİKe konuştu: ‘Fener için utanç verici



‘Hedefim 15 gol’

“Bir süredir gol atamıyorum ama gol kralıyım. Bunun üzerine fazla kafa yormuyorum. Ancak gol atamadığım için üzgünüm. Gol atmam ve takımımın kazanmasına yardımcı olmam gerekiyor. Benim gibi diğer hücumcuların da gol atması gerek. Türkiye’de hedefim toplamda her sezon 14-15 golü yakalamak ya da fazlasını atabilmek.”

‘Beşiktaş’tan iyisi yok’

“Şu anda Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı Beşiktaş. Çok iyi planları ve oyun düzeni var. Ancak onlar da biz ya da diğer takımlara karşı zorlanabiliyorlar. Çünkü herkes onlara karşı yüzde 100’üyle değil, yüzde 150 ile oynuyor. Ufak detaylar sonucu etkiliyor.”

‘Artık çok çalışıyorum’

“Burkina Faso’daki hocam 4 sene önce bana bir şeyler söyledi. Şu an çok daha olgun ve tecrübeli bir oyuncuyum. Onun dediklerinden yola çıkarak bugüne geldim. 4 sene önce sadece yeteneğin önemli olduğunu düşünüyor ve çok fazla çalışmıyordum. Şimdi ise çok daha farklı ve çok daha çalışkan bir oyuncuyum. Takım için her şeyi yapmaya çalışıyorum.”

‘Mossoro ve Messi’

“Süper Lig’de kendi pozisyonumda en beğendiğim oyuncu Başakşehir’den Mossoro’ydu. Nasıl pozisyon alacağını biliyor ve çizgide çok iyi oynuyor. Rol modeli olarak aldığım oyuncu ise kesinlikle Lionel Messi. Messi’nin oynadığı futbola deli oluyorum.”

Traore FANATİKe konuştu: ‘Fener için utanç verici



‘Büyükleri isterim’

“Kariyerime büyük takımda devam etmek isterim. Her zaman daha fazla kupaya oynayan bir takımın içinde olmak, daha fazla gelişmek isterim. Bu, Türkiye’de ya da Türkiye dışı da olabilir. Aynı seviyede kalmak basit. Ancak ben büyük takımda oynarsam ve hakemler bizim lehimize yanlış karar verirse dürüst davranacağım!”

‘İlk önce ligde kalmak’

“Karabük olarak yeni bir takımız. Şu an 6. sıradayız ve her zaman daha iyisin yapmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz ligde kalmak ve bunu başardıktan sonra daha iyisini yapabilmek. Ligde şu ana kadar 9 maç oynadık, ne olacağını göreceğiz. Maç maç düşünmemiz gerekiyor.”

Ömer Necati Albayrak-Mehmet Çağrı Davran











Haberin Devamı
YORUM YAZ