MENÜ

Velotürk Gran Fondo Çeşme'de bin bisikletçi pedal çevirecek

Bisiklet sevgisini bir iyilik hareketine dönüştüren Veloturk tarafından 4-6 Kasım tarihleri arasında Çeşme’de düzenlenecek olan Veloturk Gran Fondo Çeşme’de 1000 bisikletçi pedal çevirecek.

Velotürk Gran Fondo Çeşme'de bin bisikletçi pedal çevirecek

Ege Sahili’nde gerçekleşecek olan ilk Gran Fondo’ya ev sahipliği yapacağı etkinlik kapsamında elde edilen tüm gelirler daha önceki yarışlarda olduğu gibi Veloturk’un bisiklet bağış fonuna aktarılacak. Veloturk, bugüne kadar 2.500 çocuğun bisiklet hayallerini gerçekleştirdi.

Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yantır, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı tarafından kurulan Veloturk, amatör bisikletçileri eğlence ve heyecan dolu yarışlarda buluşturmaya, bu sayede binlerce çocuğun bisikletle buluşmasını sağlamaya devam ediyor.

Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliği ve desteklerinin yanı sıra New Balance ve SuperStep’in ana sponsorluğunda, Argeus Travel & Events’in organizasyonunda 4-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Veloturk Gran Fondo Çeşme’de 120’si kadın 1000 kişi yarışacak. Veloturk Gran Fondo Çeşme, aynı zamanda Türkiye’de düzenlenen en yüksek katılımlı Gran Fondo yarışı olacak.

Bisiklet sürüş eğitimleri ve söyleşiler düzenlenecek

Etkinlik kapsamında çocuklara yönelik güvenli bisiklet sürüş eğitimlerinin yanı sıra, bisiklet teknolojileri ve sağlık konularında söyleşiler de bisiklet fuar alanında yer alacak. Etkinlik alanında düzenlediği festival ve spor etkinlikleriyle öne çıkan Çeşme Belediyesi’nin de katılımcılara özel organizasyonları olacak.

Geniş katılımlı amatör yol bisikleti müsabakası olan Veloturk Gran Fondo Çeşme mücadelesi, iki farklı parkurda, 47 km ve 100 km mesafelerde kadın, erkek farklı yaş kategorilerinde yerli ve yabancı 1000 bisikletliyi ağırlayacak.

Katılımcıları Çeşme Kalesi önünden başlayan ve Alaçatı gibi turistik çekim merkezlerinden geçen ve Çeşme yarımadasını dolaşan muhteşem Ege Denizi manzaralı bir parkur bekliyor. Sporcular, uzun parkuru 1320’den fazla metre tırmanışın ardından yarışı Çeşme şehir merkezinde tamamlarken, kısa parkur ise 630 metreden fazla tırmanışın sonrasında yine Çeşme şehir merkezinde sona erecek.

Veloturk Gran Fondo Çeşme’de uzun parkurda 600, kısa parkurda ise 400 bisikletli mücadele edecek.

Veloturk Gran Fondo Çeşme’nin destekçileri arasında T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Belediyesi, New Balance, SuperStep, Toyota, Oakley, Velux, supplementler.com, Crossfit Balaban ve Arbella Makarna da bulunuyor.

Müsabaka kayıt ücretlerinin tamamının Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmayı hedefleyen Veloturk’ün projesine aktarıldığı Veloturk Gran Fondo mücadelesi bisiklet severleri Çeşme’de pedal çevirmeye çağırıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ