MENÜ

Rio Olimpiyatları'nda çalışan işçiler ücretlerini alamadı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda görevli taşeron firma görevlileri ve işçiler, ücretlerini alamadıkları için yetkilileri dava edeceklerini söyledi.

Rio Olimpiyatları'nda çalışan işçiler ücretlerini alamadı

Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda görev alan taşeron firma görevlileri ve işçiler, ücretlerini alamadıkları için yetkilileri mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Ağustos ayında yapılan oyunlarda taşeron işçi olarak çalışan stat anonscusu, yapımcı, DJ ve yüzlerce diğer işçinin hala paralarını alamadığı kaydedildi.
,
Yasal firmalarla işe girdiklerini ve olimpiyat boyunca çalıştıklarını söyleyen işçiler, Organize Komitesi’ni dava edeceklerini söyledi. Olimpiyatlarda yapımcı olarak çalışan Güney Afrikalı Rocky Bester, daha önce birçok kez spor etkinliğinde iş yaptığını ancak böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını belirtti.

Ücretlerin verilmemesi olayıyla ilgili açıklama yapan Rio Organize Komitesi Sözcüsü, bankalarda yaşanan sorun nedeniyle bu gibi olumsuzlukların yaşanmış olabileceğini ancak herkesin parasının en kısa sürede ödeneceğini bildirdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ