MENÜ

İrfan Buz: Elazığspor maçına çok çalıştık, inandık ve kazandık

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, "Elazığspor maçına çok çalıştık, inandık ve kazandık." dedi.

İrfan Buz: Elazığspor maçına çok çalıştık, inandık ve kazandık

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, "Elazığspor maçına çok çalıştık, inandık ve kazandık." dedi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta deplasmanda 2-1 kazandıkları Elazığspor maçında iyi mücadele ettiklerini belirtti. Elazığspor ile çok önemli bir maç oynadıklarını hatırlatan Buz, önemli bir deplasmandan 3 puanla dönerek, liderliklerini sürdürdüklerini kaydetti.

Buz, Doğu derbisini kazandıkları için mutlu olduklarını aktararak, "Elazığspor karşısında 10 kişi kaldıktan sonra oyunu tutma adına risk aldık. Kırmızı karttan sonra 40 dakika 10 kişi mücadele etmemiz önemliydi. Bir futbol takımı ancak bu kadar mücadele eder. Doksan dakika izlediğinizde pozisyonları bir saymanızı istiyorum. Futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Oyunu tutma açısından çok önemli işler yaptık. Elazığspor maçına çok çalıştık, inandık ve kazandık." diye konuştu.

Ligdeki rakipleri zorlu ya da kolay olarak ayırmadıklarını belirten Buz, her rakibi ciddiye aldıklarını ve saygı duyduklarını ifade etti.

"Puan farkını hiç düşünmüyoruz"

Buz, takım olarak iyi bir hava yakaladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Ligde rakiplerimizle aramızdaki puan farkını hiç düşünmüyoruz. Maç maç gittiğimiz için puan hesabı yapmıyoruz. Maça çıkınca geride kalan maçlarımızı ve puanımızı unutuyoruz. Ümraniyespor maçına bakıyoruz. Biz, maçımızı kazandıkça sorun yoktur. Önemli olan bizim sahada ne yaptığımız. Ligde olan bütün takımlar değerli. Rakiplerinizi ciddiye almalısınız. Rakiplerimizi ciddiye alıyoruz ve saygı duyuyoruz."

Taraftarlara teşekkür eden İrfan Buz, "Elazığspor gibi zorlu bir müsabakada taraftarlarımız bizi yalnız bırakmadı. Doksan dakika bizden desteklerini esirgemediler. Büyük bir taraftar topluluğu bizi yalnız bırakmadı. Bu bizi çok mutlu etti. Taraftarlarımız her zaman arkamızda. Malatya’nın daha fazla bize inanması gerekiyor. Bizleri desteklemeleri gerekiyor. Taraftarımıza ihtiyacımız var. Biz onları seviyoruz. Onların sevgisine layık olmaya çalışıyoruz." yorumunu yaptı.

"Play-off’un içinde olmak istiyoruz"

Buz, geçen sezondaki durumlarıyla bu sezonu karşılaştırarak, "Geçen seneki hedef kümede kalmaktı. Bu seneki hedef ise play-off oynamak. Play-off’un içinde olmak istiyoruz. Müsabaka müsabaka gideceğiz. Abartmadan, ayaklarımız yere sağlam basarak ilerlemek istiyoruz. Bu hafta sonu Ümraniyespor’u konuk edeceğiz. Ciddi bir müsabaka olacak, kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ