MENÜ

Gençlerbirliği-Beşiktaş maç sonucu: 1-1

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Fabri'nin hatalı çıkışı ile ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Siyah-beyazlılar, Talisca'nın golü ile berbaerliği yakaladı. İki şutu direkten dönen Beşiktaş'ın ilk yarı ve ikinci yarıda oynadığı futbol siyah ile beyaz kadar farklıydı.

Gençlerbirliği-Beşiktaş maç sonucu: 1-1

9. haftada Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş, ilk yarıda oynadığı kötü futbolun cezasını çekti. Fabri'nin hatasıyla geriye düşen Siyah Beyazlılar'da üstüne Necip'in de sakatlanması Beşiktaş'ın bütün taktiğini etkiledi. İkinci yarı Marcelo'yu orta sahaya çeken Güneş, oyunu rakip sahaya yıktı. talisca ile berbaerlik golünü bulan Beşiktaş, sayısız fırsat harcarken iki topu da direkten döndü. Zorlu Napoli maçı öncesi Beşiktaş Ankara'da 2 puan bıraktı.

Maçtan dakikalar şöyle;


Süper Lig'in 9. haftası Gençlerbirliği-Beşiktaş mücadelesi ile açılıyor. Karşılaşma hakem Alper Ulusoy'un düdüğü ile başladı.

Maça iki takım da istekli başladı, İlk 10 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve tehlikeli bir atak üretemedi. 13. dakikada Beşiktaş'ta Necip Uysal, orta sahada girdiği ikili mücadele sonrası arka adelesinde ağrı hissetti. Sakatlık sonrası oyundan çıkan Necip'İn yerine Brezilyalı Luiz Rhodolfo oyuna girdi.

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak 22. dakikada gelişti. Tolgay'ın pasında sol kanatta topla buluşan Tosic'İn yerden ortasında top Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun vuruşu defanstan sekti ve Tosic'in önünde kaldı, Tosic'in şutu farklı şekilde auta gitti.

Fabri'den büyük hata!

28. dakikada Gençlerbirliği, sahasından uzun topla çıktı, Vedat Muriqi ile Rhodolfo hava topuna çıktığı esnada Fabri kalesinden hatalı bir şekilde çıktı ve topu uzaklaştıramadı, İrfan Can önünde kalan topa düzgün bir vuruş yaptı ve Gençlerbirliği'ni 1-0 öne geçirdi.

Tosic cezalı duruma düştü

Orta sahada ikili mücadelede rakibine kayarak giren Tosic, sarı kart gördü ve haftaya oynanacak olan Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

İlk yarı Gençlerbirliği'inin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, maçtaki ikinci değişikliğini yaptı ve Kamerunlu Forvet Vıncent Aboubakarı'ı Olcay yerine oyuna aldı.

Beşiktaş golle başladı!

51. dakikada Beşiktaş, Gençlerbirliği ceza sahasında taehlike yarattı. Topla buluşan Cenk, sol kanatta boş durumda olan Quaresma'ya pası verdi. Quaresma'nın ortasında Talisca kafa vuruşuyla skoru 1-1'e getirdi.,

Hopf'tan kritik kurtarış

Golden hemen sonra Beşiktaş tehlikeli olabilecek noktadan serbest vuruş kazandı. İLk golün asistini yapan Quaresma'nın ortasında Cenk Tosun'un kafa vuruşunu kaleci Hopf harika çıkardı.

Hopf'tan yine geçit yok

64. dakikada Quaresma rakibinden sıyrılıp sol çaprazdan şutunu çekti, kaleci Hopf güçlükle topu kornere gönderdi.

68. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahasına girmeden Serdar Gürler'e yapmış olduğu faul sonrasında Hakem Alper Ulusoy sarı kartını gösterdi. Topun başına geçen İrfan Can'ın şutunu Fabri harika çıkardı.

Beşiktaş direğe takıldı

72. dakikada Quaresma'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gençlerbirliği'nde Ahmet Oğuz ters bir vuruş yaptı ve top direkten oyun alanına geri döndü. 75. dakikada Beşiktaş çok tehlikeli geldi. Derinlemesine pasta Cenk kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciye yaklaştığı esnada Cenk pasını Quaresma'ya verdi. Quaresma topa yetişemedi.

Son dakikalarda Beşiktaş, Gençlerbirliği kalesini adeta abluka altına aldı. Cenk Tosun ve Aboubakar'ın pozisyonlarından gol çıkaramayan Siyah-Beyazlılar, yine Cenk tosun'un kafa vuruşunda direğe takıldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç 1-1 sona erdi.


Beşiktaş'ın 11'i belli oldu

Haberin Devamı
YORUM YAZ