MENÜ

Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?

Galatasaray Fenerbahçe maçı Euroleague'in 4. haftasındaki 2. Türk derbisi olacak. Galatasaray, 3'te 3 yapan Fenerbahçe'yi Abdi İpekçi'de ağırlayacak. Peki, Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izlenecek? Bu sorunun cevabı ve 'Galatasaray Fenerbahçe canlı anlatım linki' haberimizde.

Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?

Euroleague'de 4. haftanın 2. Türk derbisi bu akşam Galatasary ile Fenerbahçe arasında oynanıyor. Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes düellosunun ardından bu kez THY Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcilerimiz Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Euroleague'e çok iyi başlayan ve son olarak Zalgiris KaunasÜlker Sports Arena'da mağlup eden Fenerbahçe, son maçında Makkabi Tel Aviv deplasmanından yenilgiyle dönen Galatasaray Odeabank'a konuk olacak. Euroleague'deki Galatasaray Fenerbahçe mücadelesi bu akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Saat 20.00'de başlayacak maç LİG TV 3'ten canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Aşağıdaki Galatasaray - Fenerbahçe canlı / grafikli anlatım linkine tıklayarak mücadeleyi canlı ve şifresiz olarak takip edebilirsiniz.

GALATASARAY - FENERBAHÇE CANLI / GRAFİKLİ ANLATIM

Galatasaray maçı öncesi Fenerbahçe'de son dakika şoku
Abdi İpekçi Arena
'daki dev maç öncesi Fenerbahçe cephesinde sakatlık şoku yaşanıyor. Hafta içerisinde Ukrayna ekibi Zalgiris Kaunas ile oynanan maçta iki yıldızı sakatlanan Sarı-Lacivertliler, Galatasaray deplasmanına eksik gidiyor. Sakatlığı ciddi olan Bogdan Bogdanovic'in Euroleague derbisinde forma giyemeyeceği kesinleşti. Sırp yıldızın yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Takımın Hırvat yıldızı Nikola Kalinic'in durumu ise belirsiz. Zeljko Obradovic'in öğrencisiyle ilgili kararı maç saatinde vereceği ifade ediliyor.


Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maç sonucu: 87-103


Galatasaray ve Fenerbahçe kadroları
Galatasaray
: Smith, Preldzic, Micov, Tuyus, Thompson, Schilb, Pleiss, Daye, Sinan, Diebler, Dentmon, Göksenin
Fenerbahçe: Barış, Udoh, Melih, Antic, Sloukas, Egehan, Nunnally, Berk, Vesely, Kalinic, Dixon, Datome, Bogdanovic (Sakat)

Fenerbahçe'ye Kalinic müjdesi

Ergin Ataman ile Zeljko Obradovic'in 10. randevusu
Galatasaray Odeabank
Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradoviç, Avrupa Ligi'nde 11 yıl sonra birbirlerine rakip olacak. Obradovic ve Ataman, bugün kariyerlerinde Avrupa Ligi'nde 10. kez karşı karşıya gelecek. Ataman daha önce o zamanki ismiyle Efes Pilsen'in yanı sıra Montepaschi Siena (İtalya) ve Ülker'in başında da Panathinaikos'u çalıştıran Obradovic'le karşılaştı.

İkilinin Avrupa Ligi'ndeki 9 maçından 6'sını Obradovic, 3'ünü Ataman'ın takımları kazandı. İki çalıştırıcı son olarak 21 Aralık 2005'te Panathinaikos-Ülker maçında rakip oldu. Obradovic'in Panathinaikos'u o maçta sahadan 85-69 galip ayrıldı.

Galatasaray - Fenerbahçe iddaa oranları
Dev maç öncesi İddaa risk yönetimi favori olarak Fenerbahçe'yi ilan etti. Galatasaray'a ev sahibi olmasına rağmen 2.20 oran belirlendi. Fenerbahçe galibiyeti ise 1'e 1.50 veriyor. Beraberlik ihtimalinin oranı ise 12.00. Bu mücadeleye nesine.com üzerinden bahis yapabilirsiniz.

Galatasaray ilk galibiyet peşinde

Euroleague macerasına Abdi İpekçi’de oynanan CSKA Moskova maçı ile başlayan Galatasaray bu maçtan 109-84 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı. İkinci hafta Kızılyıldız ile yine evinde mücadele eden Galatasaray Odeabank, çekişmeli geçen mücadeleyi son anlarda yaptığı basit hatalarla 85-83 kaybetti. İlk deplasman maçında İsrail’de Maccabi Tel Aviv ile karşılaşan Galatasaray, parkeden 98-92’lik skorla mağlup ayrıldı. İlk 3 maçında 3 mağlubiyet alarak Euroleague’e kötü başlayan sarı-kırmızılılar, bu kötü seriyi Fenerbahçe maçı ile noktalamak amacında.

Fenerbahçe seriyi sürdürmek istiyor

Euroleague’de iki sezondur Final-Four oynayan Fenerbahçe bu sezona da fırtına gibi başladı. İlk hafta maçında Ülker Arena’da Brose Bamberg’i 67-66 yenen sarı-lacivertliler ikinci haftada İspanya’da oynadığı Barcelona’yı 73-72 mağlup etti. Ligin üçüncü maçında evinde Zalgiris Kaunas’ı da 82-68’lik skorla yenen Fenerbahçe bu sezon da Final-Four adayı olduğunu gösterdi. Galatasaray ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaşacağı maçtan galibiyet hedefleyen sarı-lacivertliler, 4'te 4 yapmak amacında.

En iyileri Daye ve Bogdanovic

İlk 3 haftada Galatasaray Odeabank’ı Amerikalı oyuncusu Auistan Daye 14.0 sayı ortalamasıyla sırtlarken, Fenerbahçe’de ise Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic 13.3 sayı ortalamasıyla mücadele ediyor. Sarı-kırmızılılarda Daye 5.0 ribaund, Sinan Güler de 5.0 asistle takımında zirvede bulunurken, sarı-lacivertlilerde Ekpe Udoh 7.7 ribaunt, Kostas Sloukas da 6.3 asist ortalamalarıyla oynuyor. Bogdanovic'in sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayacak olması Zeljko Obradovic'in en büyük handikapı.

Galatasaray istatistiklerde önde

Euroleague’de Galatasaray 86.3 sayı, 31.3 ribaunt, 21.0 asist, 7.7 top çalma ve 4.3 blok ortalamalarıyla mücadele ederken; Fenerbahçe ise 74.0 sayı, 29.3 ribaunt, 18.0 asist, 5.7 top çalma ve 2.3 blok ortalamasına ulaşmış durumda.

Fenerbahçe: Avrupa’da 18 derbiden 14’ünü kazandı

Fenerbahçe, Avrupa’da Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu. İlk kez 1995-1996 sezonu Koraç Kupası’nda Efes Pilsen’le (Anadolu Efes) eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden Sarı-Lacivertliler, 21 yılda 18 kez Türk derbisi oynadı. Bu maçların 14’ünü kazanıp, sadece 4 yenilgi alan Fenerbahçe, son 8 maça ise damga vurdu.

Ergin Ataman: Savaşmalıyız

THY Euroleague’de deplasmanda Maccabi Tel-Aviv’e 98-92 yenilen Galatasaray Odeabank’da coach Ergin Ataman , alınan sonucu değerlendirdi.

İki hücum takımının maçı şeklinde bir karşılaşma olduğunu söyleyen Ataman, “İki hücum takımının maçı şeklinde oldu. Hücumda boş oyuncularımızı bulmayı başardık ve iyi hücum ettik. İlk yarıyı domine ettik ve maçın kontrolünü elimize aldık. Üçüncü çeyrekte ise Maccabi’ye 7-0’lık bir seri imkanı verdik ve o zaman kontrolü kaybettik. Savunma hatalarımıza devam ettik. Goudelock’ı iyi durdurduğumuzu düşünsem de Maccabi, Seeley’den ekstra bir oyun kurucu katkısı aldı. İçeride de onları durdurmayı başaramadık. Colton Iverson 17 sayı attı, bu çok fazla. Daha iyi savunma yapmalıyız ve boyalı alanda da savaşmalıyız. Oyuncularıma faul yapacakları zaman sert fauller yapmalarını söylüyorum böylece basket faul şansı vermemelerini istiyorum. Oyuncularımı motive etmeye çalışıp Cuma günü Fenerbahçe’ye karşı oynayacağımız çok önemli maçta galibiyet hedefliyoruz” dedi.

Obradovic: Galatasaray’a farklı hazırlanıyoruz

Fenerbahçe Coachu Zeljko Obradovic, Galatasaray'la deplasmanda oynayacakları karşılaşmayla ilgili olarak, “Bizim için bir Avrupa Ligi maçı. Sadece o kadar. Herkese aynı saygıyla yaklaşıyoruz, yine de farklı hazırlanacağız” diye konuştu.

En az Fenerbahçe, en çok Galatasaray sayı yedi

THY Avrupa Ligi'nde ilk 3 hafta sonunda savunması en iyi takımla, en kötü takım derbide karşıya gelecek.
Fenerbahçe, ilk 3 maçta savunmada gösterdiği performansla ligin en iyisi durumunda bulunuyor. Brose Bamberg (66 ), Barcelona Lassa (72) ve Zalgris'le (68) karşılaşan Fenerbahçe, bu 3 maçta potasında ortalama 68,6 sayı gördü.

Fenerbahçe, hücumda en az sayı atan (ortalama 74 sayı) 3 takımdan biri olmasına rağmen savunmadaki performansıyla galip gelmeyi başarıyor.
Galatasaray Odeabank ise Fenerbahçe'nin aksine savunmada kötü bir performans ortaya koyuyor. Sarı-kırmızılılar, CSKA Moskova'dan 109, Kızılyıldız'dan 85, Maccabi FOX'tan ise 98 sayı yedi. Bu 3 maçta potasında ortalama 97,3 sayı gören Galatasaray Odeabank, bu alanda ligin en kötü takımı durumunda bulunuyor.
Galatasaray Odeabank, hücumda ligin en iyi 4 takımından birisi (ortalama 86,3 sayı) olmasına rağmen savunmadaki kötü performansı nedeniyle henüz galibiyetle tanışamadı.

Fenerbahçe Euroleague’de 10’da 9 yaptı

Avrupa Ligi’nde Türk derbilerinde son 8 maçta Anadolu Efes’i 6, Darüşşafaka Doğuş’u 2 kez yenen Fenerbahçe, son yenilgisini 2012-2013 sezonunda yaşadı. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş’a 2013’te 80-73 kaybetmişti. Fenerbahçe, Euroleague’deki Türk derbilerinde ise büyük başarı sağladı. Kanarya, Euroleague’de oynadığı 10 Türk derbisinin 9’unu kazandı. Fenerbahçe’yi bu kulvarda sadece Beşiktaş yenebildi. Fenerbahçe, Galatasaray’la ise Euroleague kulvarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

Maçta Fenerbahçe taraftarı olmayacak

THY Avrupa Ligi'nde oynanacak derbide deplasman yasağı devam edecek. Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray Odeabank deplasmanında maçı tribünden takip edemeyecek.

Deplasman yasağı basketbolda devam edecek


Haberin Devamı
YORUM YAZ