MENÜ

Barcelona'nın yıldızı Luis Suarez FANATİK'e konuştu!

Altın ayakkabının sahibi, Barcelona’nın yıldızı Luis Suarez, FANATİK’e konuştu: Arda bizim jokerimiz

Barcelona'nın yıldızı Luis Suarez FANATİK'e konuştu!

Türkiye’den sadece FANATİK’in üyesi olduğu ESM, dünyaca ünlü ödülü Altın Ayakkabı’yı bu kez Barcelona’nın yıldızı Luis Suarez’e verdi. İlk kez bu ödülü 2013-14 sezonunda Liverpool formasıyla attığı 31 golle, Real Madrid’li Cristiano Ronaldo ile birlikte kazanan Suarez, 2014-15’te ödülü Ronaldo’ya kaptırmıştı.

Ancak aradan sadece 1 sezon geçti ve bu kez Uruguaylı forvet, 2015-16 sezonunda attığı 40 golle zirveye adını tek başına yazdırdı. Yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda biz de Suarez’e, kariyeri ve Altın Ayakkabı’nın dışında Arda Turan’ı, milli takımdan arkadaşı Galatasaraylı Fernando Muslera’yı ve şu an Beşiktaş’ta oynayan Barça’dan eski takım arkadaşı Adriano’yu sorduk.

İşte Barcelona’nın, Pep Guardiola’nın Manchester City’sini 4-0 yendiği maçın ertesi günü gerçekleştirdiğimiz içeriği dopdolu Suarez röportajından ön plana çıkanlar:

‘Oynamadan sistemi anlayamazsınız’

“Arda Turan bizim için çok önemli bir futbolcu. Teknik direktörümüz Luis Enrique, onu farklı pozisyonlarda oynatıyor. Ona Barcelona’nın joker oyuncusu diyebiliriz. Hem forvet hattında hem de orta sahada görev yapıyor. Her pozisyonun da hakkını en iyi şekilde veriyor. Elbette Arda için Barça’daki ilk zamanları kolay olmadı. Geçen sezonun 6 ayında forma giyemedi. Bu yüzden başlarda sıkıntılar yaşadığının farkındaydık. Düşünsenize, sahaya çıkamadan hocanızı, arkadaşlarınızı anlamaya çalışıyorsunuz. Oynamadan asla bunu yapamazsınız. Ama harika bir hazırlık dönemi geçirerek bu döneme başladı. Fiziksel anlamda kendini buldu. Onun performansından hepimiz çok memnunuz. Şu andaki performansının daha da üstüne çıkacağına inanıyorum. Bizim için onun önemli bir silah olduğunu düşünüyorum.”


Caner'de herkesin ihmali var!


‘Her takımda oynar...’

“Fernando Muslera, bana göre dünyanın en iyi kalecileri arasında yer alıyor. Uruguay Milli Takımı’nın şu anki konumunda olmasında onun da payı büyük. Kalecinizin iyi olması her zaman takıma büyük güven sağlar. Muslera’nın, Galatasaray’da iyi maçlar çıkardığını biliyorum. O dünyanın her büyük takımında oynayabilecek kalitede bir isim. Daha önce de söylemişti. Takımı, ona sahip olduğu için gerçekten çok şanslı. Adriano ise sezon başında aramızdan ayrıldı ve Türkiye’ye gitti. Beşiktaş’ta kendisine başarılar diliyorum. Hem saha içinde hem saha dışında çok önemli bir karakter. Adriano gerçek bir profesyoneldir. Barcelona’da büyük başarılar kazandı. Umuyorum benzer başarıları yeni kulübünde de yaşama şansını yakalar.”

Barcelonanın yıldızı Luis Suarez FANATİKe konuştu



‘Şampiyonlukların hayalini kuruyorum’

“Altın Ayakkabı’yı tekrar kazanmak elbette önemli. Eğer bu ödülü önümüzdeki yıl ben kazanamazsam, umarım ya Lionel Messi ya da Neymar kazanır. Bu ödülü Liverpool’da kazanmıştım. Açıkçası Premier Lig’de attığım gollerle elde ettiğim Altın Ayakkabı daha zordu. Burada ise oynadığım oyunculardan da kaynaklı olarak işim biraz daha kolaydı. İki dönem arasında ise fark yok. Hâlâ şampiyonluk yaşamanın hayalini kuruyorum. Sonuçta bireysel başarıların gelmesini sağlayan şey, takımla kazandığınız kupalardır. Bu seviyeye ulaşmamda 10 yıl önce Uruguay’dan Hollanda’ya gelmemin büyük katkısı var. Özellikle Ajax sayesinde hem daha iyi bir oyuncu oldum hem de tüm Avrupa beni tanıdı. Sonrasında da ise her anlamda kendimi geliştirdim.”


Galatasaray'da gündem Ivanovic ve Niasse


‘Hepsi futbol sayesinde’

“Kariyerimde geldiğim noktadan dolayı memnunum. Şu an Barcelona’dayım ve herkesin olmak istediği yerdeyim. Hedeflerimin çoğuna ulaştım ve verdiğim hiçbir karardan dolayı da pişman değilim. Barcelona’da kariyerimi sonlandırır mıyım? Bunun da cevabını vermek zor. Şu an böyle bir şeye kafa yormuyorum. Ben sokaklarda futbol oynayarak buralara geldim. Sokakta oynuyorsanız, acıya dayanıklı olursunuz ve asla şikayet etmezsiniz. Çocukken krampon alacak paraya sahip değildim. Şu an ise sahip olduğum her şeye futbol sayesinde ulaştım. Gençlere de önerim, asla pes etmemeleri ve hep çok çalışmaları. Kendinize ne kadar çok inanırsanız, kazanmak için hep bir adım önde olursunuz.”

Barcelonanın yıldızı Luis Suarez FANATİKe konuştu



‘Torunlarıma Messi’yi anlatacağım’

“Lionel Messi futbol oynadıkça, Altın Ayakkabı’yı kazanmak elbette zor olacak. Herkesin bildiği gibi şu an dünyanın en iyi futbolcusu ile birlikte oynuyorum. İleride dede olma şansına sahip olursam, torunlarıma, ‘Zamanında futbol tarihinin en iyi oyuncusuyla aynı takımda forma giydim’ demek istiyorum. Messi harika bir insan. Kendimi ne onunla ne de Ronaldo ile kıyaslıyorum.”

‘Bizde oyun kaleciden başlıyor’

“Bazen insanlar, kalecimiz Ter Stegen’in riskli bir oyun oynadığını ve çok fazla ayağını kullandığını söylüyor. Evet, bugüne kadar bazı hatalar da yapmış olabilir. Ancak Barcelona’da oyun, kaleciden başlıyor, forvete geliyor. O harika bir kaleci ve böyle bir oyun stilinde hata da yapabilir. Biz onu sonuna kadar destekliyoruz. Barça, hem elleri hem de ayakları oldukça kaliteli olan bir kaleciye sahip.”


Yasin: Solda 3 kişiyi yerim!


‘Bravo’nun atılması işimizi kolaylaştırdı’

“Manchester City’yi, Şampiyonlar Ligi’nde 4-0 yenmek elbette önemli bir başarı. City’nin bize göre yeni kurulan bir takım olduğunu unutmamak gerek. Onlar da neleri doğru neleri yanlış yaptıklarının analizini yapacaklardır. Özellikle eski takım arkadaşım kaleci Bravo’nun atılması, bizim de işimizi kolaylaştırdı. Ama City her şeye rağmen Premier Lig’in favorilerinden.”

‘Rusya’daki kupada olmak çok isterim’

“2018 Dünya Kupası’na mutlaka katılmak istiyoruz. 29 yaşındayım ve bu kupa kariyerimin en önemli turnuvalarından biri olacak. Umarım Uruguay olarak oraya gideriz ve zor da olsa 2010’da Güney Afrika’daki (4. olmuşlardı.) gibi başarılı bir sonuç alırız. Ben kişisel hedeflerden çok, takım başarısına odaklanmış durumdayım. ‘Altın Top’u almak kolay değil. Ama benim düşüncem şu an için kulübümle bir Şampiyonlar Ligi daha kazanmak.”

M.Çağrı Davran


"Kazakistan maçında yapılanları Volkan Demirel haketti mi?"

Haberin Devamı
YORUM YAZ