MENÜ

Türk basketboluna dev kadro

2010 Dünya Kupası’nda gümüş madalya kazanan dev kadronun 3 emekli ismi; Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan ve Kerem Tunçeri artık Türk basketbolunu yönetecek. Başkan Türkoğlu önderliğinde, Ömer Onan federasyonun CEO’su, Kerem Tunçeri de milli takımlar menacerliği görevini üstlenecek.

Türk basketboluna dev kadro

Türkiye Basketbol Federasyonu’nda (TBF) yeni dönem, dün yapılan seçimler sonrası resmen başladı. Seçime tek aday olarak giren Türk basketbolunun başarılı isimlerinden Hidayet Türkoğlu TBF’nin yeni başkanı oldu. Federasyonun olağan genel kurulunda 143 oy kullanıldı.

Oyların 30’u geçersiz sayılırken, geçerli 113 oyun tamamını alan Türkoğlu, başkanlık koltuğuna oturdu. Türk basketbolunun efsaneleri arasında yer alan Türkoğlu’nun başkan seçilmesi bir tarafa, oluşturulan ekipte yer alacak isimler de dikkat çekti.

Başkan Türkoğlu, bir dönem Türkiye’ye elde ettikleri başarılar, ortaya koydukları müthiş performanslarla heyecan yaşatan isimlerle Türk basketboluna hizmet vermeye hazırlanıyor.

Özellikle de 2010 Dünya Kupası’nda tarihin ilk madalyasını ülkemize kazandıran Milli Takım kadrosunun 3 emekli ismi; başta Hidayet Türkoğlu olmak üzere Ömer Onan ve Kerem Tunçeri’nin de Türk basketbolunun nabzını tutacak olması, gelecek için şimdiden umut verdi. Ömer Onan’nın federasyonda CEO’luk, Kerem Tunçeri’nin de milli takımlar menacerliğine getirildiği belirtildi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yeni başkanı Hidayet Türkoğlu seçim sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Harun (Erdenay) başkana teşekkür etmek gerekiyor, çok büyük bir fedakarlık gösterdi ve bayrağı bize devretti.

Çok şükür ki bizi bu süreçte yalnız bırakmayacak. Umarım camiamız için hayırlı olur. Amacımız basketbolumuzu daha iyi yerlere getirmek. Güzel bir ekip kurduğumuz inanıyoruz. Ekip olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Camiamızdan aldığımız olumlu geri dönüşler bizi mutlu etti. Hepsine teşekkür ediyoruz. 4 yıl süresince onlara layık olmaya çalışacağız”.

Yönetimde Hüseyin Beşok da var

4 yıl başkanlık koltuğunda oturacak yeni başkan Hidayet Türkoğlu’nun yönetim listesinde bir efsane basketbolcu daha yer aldı. 1996 Koraç Kupası ile 2001 Avrupa Şampiyonası’ndaki tarihi gümüş madalyayı kazanan kadroda yer alan, Avrupa Ligi’nde yarı final oynama şansı yakalayan 2.11’lik dev isim Hüseyin Beşok da Türkoğlu’nun yönetim listesinde yer aldı. Türkoğlu’nun yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu asil üyeler: Hüseyin Beşok, Ali Aslan, Arda Ermut, Kemal Akar, Ülkan Delikan, Yılmaz Argüden, Özden Pelister, Methi Bengisu, Mert Çetinkaya, Emre Hüseyin Soyuer, Dinçer Çetintaş, Yahya Üstün, Güçlü Gökozan, Mehmet Fatih Öztürk
Denetleme Kurulu asil üyeler: Sinan Aksu, Dursun Ali Yaz, (3 isim, Spor Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek)
Disiplin Kurulu asil üyeler: Başkan: Av. Can Yalçınkaya, Av. Kunter Gürel, Av. Kenan Aykan, Av.Pelin Ölmez, Kutay Kaleli

Haberin Devamı
YORUM YAZ