MENÜ

Mourinho: "Ocakta satılsın"

Premier Lig'de istikrarı sağlayamayan Manchester United'da sular durulmuyor. Taraftarlar bu yaz yapılan dev transferlerden büyük işler bekliyor; ancak Kırmızı Şeytanlar'ın menajeri Jose Mourinho, ara transfer döneminde kulüpten gitmesini istediği yıldız bir ismi çoktan belirledi bile.

Mourinho: "Ocakta satılsın"


Bol yıldızlı kadrosuna rağmen Premier Lig'de istikrarı sağlayamayan Manchester United'ın bu yaz gerçekleştirdiği dev Paul Pogba transferine ait gerçekler bir bir ortaya çıkmaya başladı. Fransız orta saha oyuncusu, formasını giydiği Serie A ekibi Juventus'tan alt yapısında yetiştiği Kırmızı Şeytanlar'a 105 milyon euro karşılığında geri dönerek Gareth Bale'in 2013'te kırdığı transfer rekorunu altüst etti ve kısa süre içinde forması yok sattı.

Pogba'nın menajeri Mino Raiola, bu transferden 24 milyon pound kazandı. Juventus Ceo'su Giuseppe Marotta kulübün hisse sahipleri ile senelik yaptığı toplantıda Raiola'ya 24 milyon pound ödediklerini açıkladı.

Marotta, ayrıca oyuncularının kontratı sona erdiğinde United'a 1.5 milyon euro ödediklerini de belirtti.

Pogba'nın United'a transferinden Juventus'un kasasına 105 milyon euronun yanı sıra 5 milyon euro da bonus geldi.

Yıldız futbolcu, ayrıca United ile yeni anlaşma yaparsa veya 50 milyon euronun üzerindeki bonservis bedeliyle başka bir kulübe satılırsa İtalyan devinin kasasına 5 milyon Euro girecek.

Raiola, Pogba haricinde Ibrahimovic,ve Mkhitaryan'ın da menajerliğini yapıyor.

Mourinho, Mkhitaryan'ın ocakta satılmasını istiyor

Temmuz ayında Borussia Dortmund'tan 30 milyon pounda transfer edilen oyuncu, İngiltere'de büyük hayal kırıklığı yarattı.10 Eylül'de oynanan United-City karşılaşmasından sonra çıktığı milli maçta sakatlanan oyuncu, Dortmund'da oynarken sezona Premier Lig'deki temposuna nazaran çok daha yavaş başlamış, 23 gol ve 32 asist yaparak Bundesliga'da yılın futbolcusu seçilmişti

Edip ADANIR

Haberin Devamı
YORUM YAZ