MENÜ

Maliyetleri çok katkıları yok

Avrupa’da sezon öncesi yüksek rakamlara transfer edilen futbolcuların bazıları düşük performans ve teknik direktörlerin sistem anlayışı, bazıları ise sakatlık nedeniyle fazla oynama fırsatı bulamadı.

Maliyetleri çok katkıları yok

Transferleriyle Avrupa’da en çok konuşulan futbolcular listesinde yer alan ancak yeşil sahalarda fazla topla buluşma fırsatı yakalayamayan yıldızlar arasında Michy Batshuayi, Ahmed Musa, Leroy Sane, Paco Alcacer, Marcos Alonso ve Henrikh Mkhitaryan gibi isimler yer alıyor.

Michy Batshuayi

Marsilya formasıyla geçen sezon toplam 50 maçta 23 gol ve 10 asistlik bir performans ortaya koyan Michy Batshuayi, sezon başında İngiliz ekibi Chelsea tarafından 37 milyon avroya transfer edildi.

Mavi-beyazlıların Thibaut Courtois ve Eden Hazard’ın ardından Belçikalı üçüncü futbolcusu olan 23 yaşındaki oyuncuyu, taraftarlar yeşil sahada fazla izleme imkanı bulamadı. Premier Lig’de oynanan 9 maçın 6’sında forma şansı bulan Belçikalı forvet toplam 70 dakika sahada kalabildi.

Lucas Perez

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal, İspanya’nın Deportivo takımından forvet oyuncusu Lucas Perez’i 20 milyon avroya kadrosuna kattı.

Geçen sezon Deportivo’da 39 maçta 19 gol atarak performansıyla dikkatleri üzerine çeken Perez, Şilili Alexis Sanchez ve Fransız Olivier Giroud’un formda olduğu lig maçlarında istediği kadar süre alamadı. 28 yaşındaki İspanyol forvet, 9 lig maçında sadece 3 karşılaşmada sahaya çıktı ve toplam 89 dakika forma giyebildi.

Ahmed Musa

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu Leicester City, Rusya’nın CSKA Moskova takımında forma giyen Ahmed Musa’yı 20 milyon avroya renklerine bağladı.

Geçen sezon ligde 30 maçta 13 gol atıp 5 asist yapan Nijeryalı futbolcu, Leicester City forması altında uzun süre sahada kalamadı. 3 lig maçına ilk 11’de başlayan 24 yaşındaki Musa, 9. haftanın geride kaldığı İngiliz liginde 6 lig maçına çıktı ve 303 dakika forma şansı buldu.

Leroy Sane

Teknik direktörlüğe İspanyol Pep Guardiola’yı getiren Manhcester City, Almanya’nın Schalke 04 takımında forma giyen 20 yaşındaki Leroy Sane için ödediği bonservis bedelini açıklamazken, İngiliz ekibinin gelecek vadeden futbolcu için 43 milyon avro ödediği öne sürüldü.

Manhcester City taraftarları, lig maçlarında Alman futbolcuyu sahada uzun süre izleme fırsatı bulamadı. 9 lig maçının 5’inde sahaya çıkan Sane, sadece 215 dakika takımı için ter döktü.

Henrikh Mkhitaryan

Manchester United’ın yaz transfer döneminde Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic ile birlikte heyecan yaratan transferlerinden biri olan Henrikh Mkhitaryan, geride kalan lig maçlarında taraftarın beklediği performansı sergileyemedi.

Ermenistan Milli Takımı’nda kaydettiği 19 golle en golcü futbolcu konumunda bulunan Mkhitaryan, geçen sezon Borussia Dortmund’da çıktığı 52 resmi maçta 23 kez fileleri havalandırıp 24 asist yaptı. Gösterdiği performansla kulüplerin ilgisini çeken Mkhitaryan, 37 milyon avroya İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ın kadrosuna dahil oldu.

Yaşadığı sakatlık, teknik direktör Jose Mourinho’nun sistem anlayışı ve takım arkadaşı İspanyol Juan Mata’nın formda olduğu lig maçlarında kendine fazla yer bulamayan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, 9 lig maçının 4’ünde 108 dakika sahada kaldı.

Paco Alcacer

Yüksek rakamlara transfer olup ancak maçlarda fazla oynama şansı bulamayan futbolculardan biri de İspanyol Paco Alcacer oldu. İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, Valencia’dan Alcacer’i 30 milyon avroya kadrosuna kattı.

Alcacer, soy isimlerinin baş harflerinden dolayı "MSN" olarak adlandırılan Messi, Suarez ve Neymar üçlüsünün olduğu Barcelona’da, maçlarda uzun süre oynama fırsatı bulamadı. Messi’nin sakatlığında oynama şansı elde eden 23 yaşındaki forvetin, 9 haftada 175 dakika görev aldığı 5 lig maçında gol ve asisti bulunmuyor.

Marcos Alonso

İngiliz ekibi Chelsea tarafından İtalya ekiplerinden Fiorentina’dan transfer edilen İspanyol Marcos Alonso, mavi-beyazlı ekibe 26 milyon avroya mal oldu.

Geçen sezon 39 resmi maçta forma giyen, 3 gol atıp 4 de asist yapan defans oyuncusu, İngiltere’de 9. haftada, 4 lig maçında 306 dakika takımının başarısı için ter döktü.

Jese Rodriguez

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde (Ligue 1) son 4 yılın şampiyonu Paris Saint Germain (PSG), İspanyol kulübü Real Madrid’in forvet oyuncusu Jese Rodriguez’i 25 milyon avroya transfer etti.

Real Madrid formasıyla 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, bir La Liga, bir İspanya Kral Kupası, bir de FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Rodriguez, A takımla çıktığı 62 lig karşılaşmasında 13 gol ve 12 asistlik performans sergiledi.

İspanyol futbolcu 10. haftanın geride kaldığı Fransa Ligi’nde ise sadece 4 lig maçına çıktı ve 145 dakika forma giydi.

Andre Schürrle

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund, Wolfsburg forması giyen Andre Schürrle’yi 30 milyon avroya renklerine bağladı. Wolfsburg forması altında 29 lig maçına çıkıp 9 gol ve 3 asistlik performans sergileyen Schürrle, bu sezon Borussia Dortmund’ta 8 haftada 2 lig maçına çıktı. 180 dakika sahada kalan Alman forvet 2 maçta gol atamazken 1 asist
yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ