MENÜ

Harun Erdenay yeni görevini açıkladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, bundan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi kulübünün başkanlığını yapacağını açıkladı.

Harun Erdenay yeni görevini açıkladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına Hidayet Türkoğlu'nun seçilmesinin ardından merak edilen konulardan biri de eski başkan Harun Erdenay'ın nasıl bir yol izleyeceğiydi. Erdenay, bundan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi kulübüne başkanlık edeceğini duyurdu.

Seçim öncesi bir konuşma yapan Erdenay şu sözleri kullandı:

"Bugün itibari ile basketbol fedarasyonu görevim sona eriyor. Basketbolun içerisinde kalacağım. İstanbul Teknik Üniversitesi Başkanlığı yapan babamdan görevini artık ben yüreteceğim. İTÜ'nün başkanlığını yapacağım, basketbol federasyonuna da elimden gelen desteği sürdürmeye devam edeceğim"

Federasyonun faaliyet raporunu okuyan Eski TBF Başkanı Harun Erdenay, göreve geldiği genel kurulda delegelere verdiği sözleri 18 aylık dönemde yerine getirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirtti.

Aday olmama kararı aldığını ve görevini Hidayet Türkoğlu’na devretmekten dolayı mutluluğunu dile getiren Erdenay, "Onun basketbolu ileriye götüreceğine inanıyor ve başarılar diliyorum." dedi.

Her alanda basketbola olan hizmetini sürdüreceğinin altını çizen Erdenay, "Görevim süresince her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Sayın Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve tüm spor teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Başkanlık dönemimde ayrıca yönetim kurulu üyelerimize, federasyon çalışanlarımıza, basketbolun değerli paydaşı olan siz kulüplerimize ve Türk basketbolunu her zaman destekleyen sponsor kuruluşlarımıza dostlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hidayet Türkoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin, Türkiye’de düzenlenecek 2017 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerini en iyi şekilde organize edeceğine olan inancını dile getiren Erdenay, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 Dünya Kupası adaylık çalışmalarımızı başlattık. Uzun bir süreç olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir şampiyonanın Türkiye’de olması gurur verici olacaktır. Kadınlar ve erkekler süper liglerimiz, Avrupa’nın en üst seviyesinde. Bu dönemde sponsorlarla ilgili çalışmalarımız da oldu. Bilyoner.com Kadınlar Süper Ligi’nin sponsoru
oldu. Aynı şekilde daha önce yayınlanmayan kadın basketbol maçları, TRT’den yayınlanmaya başlandı. Bugün, bu 18 aylık dönemi kapatırken hepinize teşekkür ediyorum. Tüm kulüplerimizin desteğini gördüm. Hidayet’in her zaman yanında olacağım. Onun da bu federasyonu daha ileriye götüreceğine inancım tam."

Haberin Devamı
YORUM YAZ