MENÜ

"Van Persie değil Fenerbahçe kötü"

Arsenal’de 1983-2007 yılları arasında başkan yardımcılığı görevi yapan David Dein, Robin van Persie'nin performansının değil, Fenerbahçe'nin kötü durumda olduğunu söyledi.

"Van Persie değil Fenerbahçe kötü"

İngiltere 1. Futbol Ligi (Premier Lig) ekiplerinden Arsenal’de 1983-2007 yılları arasında başkan yardımcılığı görevi yapan ve Premier Lig’in kuruluşunda da büyük rol oynayan David Dein, Robin van Persie’nin Fenerbahçe’deki performansının beklentileri karşılayamamasını, sarı-lacivertli takımın içinde bulunduğu kötü durumla ilgili olduğunu söyledi.

"Take it Casier" isimli teknesiyle The Bodrum Cup Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları’na katılan David Dein, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Persie’nin, Feyenoord’dan Arsenal’e transferinde büyük rol oynadığını belirterek şöyle konuştu:

Van Persie değil Fenerbahçe kötü


David Dean, Premier Lig'in kuruluşunda da büyük rol oynamıştı.

"Robin’i, Feyenoord’dan transfer etmek için büyük çaba gösterdim. Yeteneklerine güveniyordum ve o da beni yanıltmadı. Çok büyük bir golcü olduğunu gösterdi. Van Persie’nin, performans düşüklüğü Fenerbahçe’yle alakalı. Çünkü futbol bir takım oyunu. Fenerbahçe takım olarak kötü bir dönemden geçiyor. Robin’in performansı da takıma paralel gidiyor. Onun dünyanın en zor ligi olan Premier Lig’de, Arsenal ve Manchester formalarıyla nasıl oynadığını gördüm. Bu iki takım da Fenerbahçe’den çok daha iyi takımlar. Van Persie, Arsenal ve Manchester’da başarılı olup, Fenerbahçe’de olamıyorsa bunun takımla ve yanındaki futbolcularla ilgili olduğunu düşünüyorum. Yani Van Persie değil Fenerbahçe kötü"

Hollandalı golcünün, Premier Lig tarihinin en iyi golünü attığını da hatırlatan Dein, "Van Persie, Premier Lig’de 100 gol barajını aşmış, şampiyonluk yaşamış ve gol krallığına ulaşmış büyü bir futbolcu. Aynı zamanda iyi de bir insan. Premier Lig tarihinin en iyi golünü attığında kazandığı 20 bin doları da yardım kuruluşlarına bağışlamıştı." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ