MENÜ

Caner Erkin şüphesinde ikinci perde!

FANATİK'in Caner Erkin haberinin ardından Beşiktaş'tan, "Rize maçı sonrasında soyunma odasında kortizon değil trombosit hücre (PRP) enjeksiyonu yapılmaştır" savunması geldi, ayrıca top TFF'ye atıldı. Görüşüne başvurduğumuz uzmanlar ise, "PRP makinesi 30 kilogram ağırlığında. Böyle bir ekipman deplasmana götürülmez. Ayrıca enjeksiyon için oldukça steril bir ortam gerek" yorumunu yaptı.

Caner Erkin şüphesinde ikinci perde!

Beşiktaş'ın Süper Lig’de geçen hafta Antalyaspor’la oynadığı mücadelede sakatlık yaşayan ve sol aşil tendonu kopan Caner Erkin’in, 1 Ekim’de oynanan Rizespor maçının ardından aynı bölgeden kortizon iğnesi olduğu için tendonunun yumuşadığı ve bu sorunu yaşadığı iddia edilmişti.

Konuyla ilgili olarak Beşiktaş Kulübü, dün resmi internet sitesinden “Caner Erkin’in A Milli Takım aday kadrosunda olmadığı öğrenilince, oyuncumuzun birkaç haftadır süregelen sol aşil tendon ağrısı nedeniyle, teknik heyet ve sağlık ekibinin ortak kararıyla Rizespor maçı sonrası soyunma odasında oyuncunun sol aşil tendon kılıfı içerisine kendi kanından alınan trombosit hücre (PRP) enjeksiyonu yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Ancak açıklamadaki enjeksiyonun kullanıldığı PRP makinasının sadece Beşiktaş değil, hiçbir futbol kulübünün sağlık heyeti tarafından deplasman maçına götürülme uygulamasının bulunmadığı ortaya çıktı.


Beşiktaş’ta, Gökhan İnler antrenmana katılmadı


Önce tam teşhis gerek

Açıklamada belirtilen PRP isimli makinanın, gerek ağırlığının 30 kilogramı bulması sebebiyle normal bir ekipman gibi taşıma imkanının bulunmaması, gerekse de enjeksiyon için oldukça steril bir ortam gerekmesi sebebiyle sadece özel bir ortamda kullanabildiği öğrenildi.

Ayrıca enjeksiyon işlemi için futbolcunun sakatlığına tam bir tanı konulması gerektiği, yani bu operasyon öncesinde futbolcunun MR ya da ultrason muayenesinden geçmesi gerektiği bildirildi.

‘Enfeksiyon riski yaratır’

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız uzmanlar ise, Beşiktaş’ın açıklamasını, “Bu makinanın normal bir ekipman gibi dolaştırılması imkansız. O makina, Rize’ye götürülmüş olsa bile temiz bir ortamda kullanılmalı. Kan enjeksiyonu, enfeksiyon riski bulunan soyunma odasında yapılmaz. Zaten tam teşhis konulmadan böyle bir işlem yapılması da mümkün gözükmüyor” sözleriyle yorumladı.


Beşiktaş Caner Erkin için TFF'den bilgi istedi

Haberin Devamı
YORUM YAZ