MENÜ

Minderde deprem!

Rio’da kazandığımız 8 madalyanın 5’i güreşten gelmişti. Şu an itibariyle en başarılı olduğumuz dal olan güreşte iki gün önce adaylığını açıklayan Federasyon Başkanı Musa Aydın, dün bu kararından vazgeçti.

Minderde deprem!

İki gün önce aday olduğunu açıklayan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın, dün adaylıktan çekildiği öğrenildi. Ankara’da yaptığı bazı temaslar sonrası böyle bir karara vardığı öğrenilen Musa Aydın, ardından memleketi Bursa’ya döndü.

13 Kasım tarihinde yapılacağı daha önce belirlenen Genel Kurul’a Sancaktepe Belediyespor Kulübü Başkanı Enis Erdem’in tek aday olarak girmesi bekleniyor. Enis Erdem’i Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya’nın da desteklediği ifade ediliyor.

Rapor verilmişti

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme Kurulu’nun Bakan Akif Çağatay Kılıç’a verdiği raporda, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, en başarılı federasyon başkanı olarak gösterilmişti.

Bilindiği gibi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin kazandığı 8 madalyanın 5’i güreşten gelmişti. 52 yıl aradan sonra gelen bu 5 madalya, elde edilen en büyük başarımız olarak tarihe geçmişti.

Hamit Turhan

Haberin Devamı
YORUM YAZ