MENÜ

Beşiktaş Caner Erkin için TFF'den bilgi istedi

Beşiktaş, Caner Erkin'in sakatlanmasının ardından resmi sitesinden bir açıklama yaptı. Siyah-beyazlılar, Caner Erkin'in Milli Takım'da gördüğü tedaviyle ilgili bilgi edinmek için resmi başvuruda bulundu.

Beşiktaş Caner Erkin için TFF'den bilgi istedi

Beşiktaş, Caner Erkin'in Milli Takım'da gördüğü tedaviyle ilgili bilgi edinmek için resmi başvura bulundu.

Siyah-beyazlılar'ın yaptığı açıklama şöyle;

30 Eylül 2016 tarihinde oyuncumuz Caner Erkin'in A Milli Takım aday kadrosunda olmadığı öğrenilince, oyuncumuzun birkaç haftadır süre gelen sol aşil tendon ağrısı (tendinit) nedeniyle, teknik heyet ve sağlık ekibinin ortak kararıyla 1 Ekim 2016 Cumartesi akşamı oynanan Çaykur Rizespor -Beşiktaş maçı sonrası soyunma odasında oyuncunun sol aşil tendon kılıfı içerisine kendi kanından alınan trombosit hücre (PRP) injeksiyonu yapılmış olup, 4-5 gün ile 1 hafta dinlendirilmesi planlanmıştır.

Ertesi gün oyuncumuz ani bir karar ile A Milli Takım aday kadrosuna dahil edilince, A Milli Takım teknik heyeti ve Sağlık ekibi, oyuncumuza yapılan tedavi ve tedavi planlaması hakkında ivedilikle bilgilendirilmiştir.

Oyuncumuzun başarılı geçen ameliyat sonrası tedavi süreci başlamış olup; TFF Sağlık Kurulu ve A Milli Takım Sağlık Heyeti’ne oyuncumuza Milli Takım sürecinde (varsa) yapılan tedaviyle ilgili kulübümüze detaylı bilgilendirme yapılması için resmi başvuru yapılmıştır.

Saygılarımızla,

İŞTE FANATİK'iN SES GETİREN HABERİ

Caner Erkin'in sakatlığında büyük şüphe!
Başarılı futbolcu, iğne sonrasında dinlenmesi gerekirken ‘sürpriz’ milli takım daveti sonrasında Ay-Yıldızlılar’a katıldı. Ukrayna ve İzlanda maçlarında oynayan Caner, Ay-Yıldızlılar’dan dönüşte bu kez Beşiktaş’ta Kayseri ve Napoli karşılaşmalarında görev yaptı.

1) Antalyaspor maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle aşil tendonu kopan ve sezonu kapatan Caner’in, bu sorunu yaşamasının arkasındaki süreç ortaya çıktı. Tecrübeli futbolcunun, aynı bölgeden yaşadığı problem sebebiyle ilk olarak Rize maçı sonrasında kortizon iğnesi olduğu öğrenildi.

2) Başarılı futbolcu, iğne sonrasında dinlenmesi gerekirken ‘sürpriz’ milli takım daveti sonrasında Ay-Yıldızlılar’a katıldı. Ukrayna ve İzlanda maçlarında oynayan Caner, Ay-Yıldızlılar’dan dönüşte bu kez Beşiktaş’ta Kayseri ve Napoli karşılaşmalarında görev yaptı.

3) Bu süreçte bir sorun yaşamayan Caner, sonradan dahil olduğu Antalya mücadelesinde yorgun düşen tendonunun kurbanı oldu. Milli takımın eski doktorlarından Cengiz Dinç, “İğne, tendonu yumuşatıyor ve kopmaya davetiye çıkarıyor. Büyük bir ihmal var” dedi.

Süper Lig’de önceki gün oynanan Antalyaspor mücadelesinde oyuna 70. dakikada dahil olan ve 79. dakikada sakatlanarak oyundan alınan Caner Erkin’in, maç sonunda yapılan kontrollerinde aşil tendonunun koptuğu ortaya çıkmıştı.

Mücadele sonrasında hemen hastaneye kaldırılan ve Acıbadem Fulya Hastanesi’nde Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Sarper Çetinkaya tarafından ameliyat edilen 28 yaşındaki futbolcunun, 3 haftalık süreçte yaşadığı sürecin bu sakatlığa adeta zemin hazırladığı iddiaları ortaya atıldı. İşte o süreç...

Aynı bölgeye iğne yapılmış

1 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş’ın Rizespor mücadelesinde aşil tendonuna darbe alan Caner’e, ertesi gün yani pazar günü Beşiktaş sağlık heyeti tarafından iğne yapıldı. Sağlık ekibi Caner, A Milli Takım’a da gitmeyeceği için önlerinde iyileşme süreci bulunmasından dolayı başarılı oyuncuya kortizon iğnesi yapmayı uygun gördü. Ve sonu sakatlıkla bitecek sıkıntılı süreç başladı.

Daha az süre dinlenebildi

Ancak Caner aynı gün bir kaç saat sonra Hasan Ali Kaldırım sakat olduğu için A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı. Yapılan iğneden dolayı 3 gün idmana çıkmaması gereken Caner, milli takımın kampına katıldı ama antrenmana çıkmadı. Çarşamba günü tek idmana katılan 28 yaşındaki oyuncu, ertesi gün ilk 11’de Ukrayna maçında oynadı. Tecrübeli sol bek, normal şartlarda dinlenmesi gerekirken 90 dakika sahada kaldı.

Sahayı sedyeyle terk etti

Caner 3 gün sonraki İzlanda maçına da ilk 11’de başladı. Yıldız futbolcu sonrasında dinlenme fırsatı bulamadan Kayserispor ve Napoli maçlarında görev yaptı. Şenol Güneş’in son oynanan Antalyaspor karşılaşmasında yedek beklettiği Caner, 70’te oyuna girdi. 79’da sakatlandı ve sedyeyle sahayı terk etti.

‘Kortizon, kopmaya davetiye çıkarıyor’

Tecrübeli futbolcunun sakatlığıyla ilgili olarak görüşünü aldığımız A Milli Takım’ın eski doktoru Cengiz Dinç ise bu problemin ihmal sonucu gerçekleştiğini söyledi. İşte Dinç’in sözleri; “Aşil tendonundaki ağrıları kesmek için kortizon iğnesi yapmak çok büyük risk. Çünkü ağrıları kesmek için yapılan iğne tendonu yumuşatıyor ve direkt olarak kopmaya davetiye çıkarıyor. Futbolcu iğneyi yedikten sonra şaşırıyor, rahatlıyor, şenşakrak sahaya çıkıyor ama günü kurtarmak için yapılan bu hamle oyuncunun direkt hayatına etki ediyor. Eğer Caner’e de ağrılarını azaltmak için kortizon iğnesi yapıldıysa büyük bir ihmal söz konusudur.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ