MENÜ

12'nci Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Çorum'da başladı

Çorum'da Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası başladı.

12'nci Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Çorum'da başladı

Çorum'da Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası başladı.

Çorum'da düzenlenen 12. Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası, açılış seremonisiyle start aldı. Şampiyonada 26 ülkeden 300 sporcu katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenine, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Leopold Germain Senghor, Güreş Federasyonu Başkan Vekili Zeki Gül, Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tevfik Kış ve Dünya ve Avrupa Şampiyonu Nazmi Avluca, çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tamer, federasyon olarak Türkiye'de çok büyük organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Organizasyonlar arasında en önemli ve anlamlı olan organizasyonun Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası olduğunu dile getiren Tamer, "Güreş şampiyonasına ev sahipliği yapan Hitit Üniversitesi rektörüne ve akademik personeline teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bu nedenle bizlere yıllardır destek veren hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Güreşin merkezi Çorum'da böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için federasyon adına çok mutluyum" diye konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç'ın açılışını yaptığı şampiyonada, gün içerisinde elemeleri yapılan 57, 65, 74 ve 97 kilogramda final müsabakaları gerçekleştirildi. Konuşmalar ve açılışın ardından Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Grubu folklor gösterisi sundu. Daha sonra milli güreşçi Taha Akgül, Tevfik Kış ve Nazmi Avluca'ya katılımlarından dolayı plaket verildi.
Dünya güreş şanpiyonası 25-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek

Haberin Devamı
YORUM YAZ