MENÜ

Mehmet Sepil: "Bu maç böyle bitmemeliydi

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, dün oynadıkları Eskişehirspor müsabakasının maçın hakemi tarafından tatil edilmesiyle ilgili olarak, "Bu maç böyle bitmemeliydi." dedi.

Mehmet Sepil: "Bu maç böyle bitmemeliydi

Mehmet Sepil, yaptığı açıklamada, dünkü maçın son bölümünde yaşananların talihsiz olduğunu söyledi. Yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını kaydeden Mehmet Sepil, şöyle
konuştu:

"Spor camiası Göztepe-Eskişehirspor maçının tatil olmasından sonra olanları konuşuyor. Üzgünüz, bu şekilde kazanmak istemeyiz. Bu maç böyle bitmemeliydi. Türk futbolunun bunları geçmesi lazım. Dünyada bunun bir örneği yok. TFF 1. Lig’de 18 tane Anadolu takımı şampiyonluk mücadelesi veriyor, bunlardan üçü Süper Lig’e çıkacak. Keşke olmasaydı, her şey kayıtlı, TRT maçı veriyordu. Herkesin aklıselim davranması gerekiyor. Biz golü attıktan sonra futbolcular tünellere gidene kadar en ufak bir olay yok. Hem Göztepe hem Eskişehirspor hem de Türk futbolu adına çok üzgünüm."

Sepil, Eskişehirspor Kulübünün çıkan olayları güvenlik sorununa bağladığına dair yorumlar yapıldığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Olayın böyle olmadığı kamera kayıtlarında mevcut. Spekülasyon yapmaya gerek yok, tünele girene kadar bir tane olay yok, taciz yok. Bunların hepsi federasyona iletildi, üzgünüm. Alpay İzmirli, hepimizin evladı, demeci de var. Çok net olarak hem Göztepe seyircisine teşekkür ediyor, ’taciz olmadan rahatlıkla oynadık’ diyor, karşılıklı futbolculara teşekkür ediyor. Maalesef bugün Göztepe-Eskişehir rekabetini değil, bunları konuşuyoruz ama görüntüler ortada."

Maçtan önce Eskişehirsporlu yöneticilerle olduklarını, iki takım taraftarının aynı gişeden bilet aldığını kaydeden Sepil, "Eskişehirspor keşke çekilmeseydi ve maçı bitirseydik. Maçtan çekilerek, Türk futbolunda bu işin sonunu getiremeyiz." diye konuştu. Sepil, İzmir kulüplerinin hakem hatalarından zaman zaman şikayetçi olduğunu hatırlatarak, "Bunu geçmemiz lazım. Eskişehirspor bir pozisyon üzerinden çekildiyse yazıktır. Hiçbir takımın ceza almasını, puanının silinmesini istemem. Bunları geçmemiz lazım. Avrupa’nın hangi ülkesinde böyle bir şey oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Maçta olay çıkaranların kim olursa olsun Türk futbolundan temizlenmesi gerektiğini kaydeden Sepil, "Başka türlü Türk futbolu düzelmez. Bugün de yarın da herhangi bir maçta taraftarların yapacağı olaylara tavrımız aynı. Düşünelim ki, müsabaka iki dakika daha oynansaydı bunları konuşulmuyor olacaktı. Futbolda her türlü yanlışın karşısındayız." diye konuştu.

Sepil, geçen sene takım ruhunu yakalayamadıkları ancak bu sene bunu elde ettiklerini belirterek, "Daha yolun başındayız, başarı çığlıkları atmanın anlamı yok. Dün de iyi oynadık. Biz yolumuza devam edeceğiz. Emin olun ki mutlu değilim olan bitenlerden. Takımımın iyi oyunu ikinci planda kaldı." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ