MENÜ

Güreş'te şok karar

Güreş Federasyonu mevcut Başkanı Musa Aydın, Başkan adaylığından çekildi.

Güreş'te şok karar

Bağımsız Spor Federasyonları'nın sportif başarıları ile plan ve projelerini kontrol etmek, faaliyetlerini izlemek, değerlendirmek ve geliştirmekle görevli ve yetkili Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu tarafından Rio Olimpiyatları sonrası en başarılı federasyon başkanı seçilen Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın, başkan adaylığından çekildi.

Yakın çevresinden alınan bilgiye göre, Musa Aydın'ın bugün bakan Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı görüşmenin ardından Ankara'dan ayrıldığı ve Bursa'ya döndüğü öğrenildi. Başkanlık için çalışmalarını sürdüren ve Erzurum'a yapacağı ziyaretleri iptal eden Aydın, herhangi bir açıklama yapmadı. Mevcut Başkan Aydın'a yakın isimlerden alınan bilgiye göre Başkan adaylığı için imza toplamaktan vaz geçtiği ve bugün yapılan görüşmelerin ardından Memleketi Bursa'ya doğru yola çıktığı ifade edildi. Yakın çevresi başkan Musa Aydın'ın birkaç gün içerisinde bir açıklama yapacağı belirtildi.
Rio Olimpiyatları sonrası tekrar başkanlığa aday olması beklenen Musa Aydın Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Adaylığımı istişareler sonunda açıklayacağım" demişti.

Uzun bir süre adaylığını açıklamayan Aydın, gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra adaylığını açıklamıştı.

Aynı dönem içerisinde Güreş Federasyonuna mevcut yönetim kurulu üyesi Enis Erdem'de aday olmuştu. Akp'ye yakınlığı ile bilinen Erdem'in Asrın Güreşcisi, eski Güreş Federasyonu başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spor danışmanı olan Hamza Yerlikaya ile olan yakınlığı camiada biliniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ