MENÜ

Bir Başakşehir bir de Bayern

Süper Lig’de 8. haftayı da averajla zirvede kapatan Medipol Başakşehir, savunmasındaki başarısıyla da Avrupa’nın devlerini geride bıraktı.

Bir Başakşehir bir de Bayern

Süper Lig’de 8. haftayı da averajla zirvede kapatan Medipol Başakşehir, savunmasındaki başarısıyla da Avrupa’nın devlerini geride bıraktı.

Turuncu-Lacivertliler, Avrupa’nın 5 önemli liginde liderlik koltuğunda yer alan takımlara bakıldığında, yediği gol ortalamasında Alman ekibi Bayern Münih ile zirvede yer alıyor.

Bu sezon oynadığı 8 karşılaşmanın, 5’inde kalesini gole kapatan ve sadece 4 gol yiyen Başakşehir, maç başına 0,5’lik ortalamayı yakalamış durumda. Almanya 1. Futbol Ligi’nde (Bundesliga) liderliğini sürdüren Bayern Münih de 8 maçta kalesinde 4 gole izin verdi.

Juve’yi bile geçtiler

Bu alanda Başakşehir ve Bayern Münih’i, Serie A lideri Juventus takip ediyor. Torino ekibi, 9 maçta 6 gol (0,66 ortalama) yedi.

Fransa 1. Futbol Ligi’nde (Ligue 1) Paris Saint Germain ve Monaco gibi güçlü rakiplerinin önünde liderliğini sürdüren Nice ise 10 maçta kalesinde 7 gol (0,7 ortalama) gördü. La Liga’da Real Madrid ve İngiltere Premier Lig’de Manchester City 9 maçta kalelerinde 9 gole (1 ortalama) engel olamadı.

Atletico ve Tottenham da var

5 büyük lige bakıldığında gol yeme ortalamasında, liderleri geride bırakan yalnızca 2 takım bulunuyor. La Liga’dan Atletico Madrid ve Premier Lig’den Tottenham. 5. sırada yer alan Atletico Madrid ve İngiltere Ligi’nde 5. sırada bulunan Tottenham, 9 maçta kalelerinde 4’er gol gördü.

Atletico Madrid ve Tottenham maç başına 0,44’lük ortalamaları ile Avrupa’nın 5 büyük liginde en az gol yiyen takımlar konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ