MENÜ

Altın Ayaklar Sergisi'ne Boffin de dahil oldu

Türk futbol tarihinin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, kalecilerinin de el izlerinin sergilendiği, 'Altın Ayaklar' sergisi için Eskişehirspor'un kalecisi Ruud Boffin'in el ve ayak izi alındı.

Altın Ayaklar Sergisi'ne Boffin de dahil oldu

Türk futbol tarihinin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, kalecilerinin de el izlerinin sergilendiği, 'Altın Ayaklar' sergisi için Eskişehirspor'un kalecisi Ruud Boffin'in el ve ayak izi alındı.

Tepebaşı Belediyesi'nin 2012 yılında Espark AVM önündeki yürüyüş yolunda açtığı Türk futbol tarihinin unutulmaz futbolcuların ayak izleri, file bekçilerinin de el izlerinin sergilendiği Altın Ayaklar Sergisi için Eskişehirspor kalecisi Ruud Boffin ile Eskişehir Demirspor'da uzun yıllar top oynamış ve takım kaptanlığı yapmış olan İhsan Şahinkol'un el ve ayak izleri alındı.

Boffin'in ve Şahinkol'un el ve ayak izlerinin alınması nedeniyle Espark AVM'de bir tören düzenlendi. Törene Ak Parti Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir CHP milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile çok sayıda vatandaş katıldı Törenin açılış konuşmasını Eskişehirspor'un kurulduğu yıllarda kaptanlık görevini yapmış olan Fethi Heper yaptı.

BOFFİN'İN HEM EL HEM AYAK İZİ ALINDI

Sergide Türk futbol tarihinde adı geçen kalecilerin el, futbolcuların da ayak izlerinin yeraldığı sergide Eskişehirspor'un kalecisi Ruud Boffin'in geçtiğimiz haftalarda oynanan Ümraniyespor karşılaşmasında serbest vuruşta 70 metreden attığı gol nedeniyle sağ ayak ve son haftalarda yaptığı muhteşem kurtarışları nedeniyle de sol el izi alındı.

El ve ayak izi alma töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, el ve ayak izi alınan Boffin ile Şahinkol'un Altın Ayaklar Sergisi'nde kısa zaman sonra yerlerini alacağını belirterek, "sergi düşüncesi belediye başkanı olmadığım 2006 yılında aklıma geldi. Ancak projeyi 2010 yıllarında başlayabildik ve 2012 yılında da ilk etabının açılışını yaptık. Ak Parti milletvekilimiz Emine Nur Günay'ın Ümraniyespor karşılaşmasında kalecimiz Boffin'in atmış olduğu muhteşem gol sonrası bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşımı sonrasında Altın Ayaklar sergisine dahil etme kararı aldık" diye konuştu.

Altın Ayaklar sergisinde, Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis, Fenerbahçeli Aykut Kocaman, Can Bartu, Beşiktaş'ın eski başkanı Süleyman Seba, Trabzonsporlu Şenol Güneş, Ogün Temizkanoğlu, Fenerbahçespor'un 'uçan kalecisi' Cihat Arman, Galatasaraylı Coşkun Özarı, Metin Kurt, Beşiktaş'ın kaptanlarından Sanlı Sarıalioğlu, Eskişehirspor'lu Fethi Heper, Süreyya Özkefe, İsmail Arca, Nihat Atacan, Ender Konca ve eski hakem Erman Toroğlu'nun el ve ayak izlerinin yanı sıra spor spikeri Halit Kıvanç'ın portresi gibi 51 eser yer alıyor.

Boffin ile Şahinkol'un alınan el ve ayak izleri pik döküme aktarılacak. Pik döküm üzerine adı, imzası, kulüp logosu, oynadığı dönem tarihi ile Tepebaşı Belediyesi'nin logosu bulunan eser önümüzdeki günlerde Espark önündeki Altın Ayaklar Sergisi'nde yerini alacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ