MENÜ

Ali Koç: Evet adayım

Ali Şen, “Gönlümüzdeki Başkan adayı Ali Koç” dedi; Aziz Yıldırım bunun üzerine Divan Kurulu’nda, “Kendine güvenen aday olacak, gelecek burada açıklayacak” göndermesini yaptı; Gözlerin çevrildiği Ali Koç dün resmen açıkladı.

Ali Koç: Evet adayım

Fenerbahçe’de olağan genel kurula daha 1.5 seneye yakın bir süre var. Ancak şimdiden “Başkan” adaylığı tartışmaları yapılmaya, camiada konu farklı kesimlerden farklı şekillerde dillendirilmeye başlandı. Özellikle Başkan Aziz Yıldırım’ın son kongrede, “Yargıtay’da aklandığımız anda görevi bırakmaya hazırım” demesi sonrası camiada kimlerin adaya olabileceği konuşulurken, öne çıkan isim Ali Koç oldu. Fenerbahçe taraftarının, Aziz Yıldırım’ın ayrılmasından sonra başkanlığı üstlenmesini istediği tek isim olan Koç’un adı, eski başkanlardan Ali Şen’in hafta sonunda yaptığı bir açıklamayla bir kez daha gündeme geldi, tartışmalar alevlendi. Şen, “Fenerbahçe taraftarı ve bütün camia, bir kişinin gelip göreve aday olmasını, ‘ben buradayım, merak etmeyin’ demesini bekliyor. Herkesin ve bizim gönlümüzdeki isim Ali Koç’tur. Yıldırım, taraftarın gönlündeki Ali Koç’la kongrede yan yana gelsin. Koç başkan seçildikten sonra yanında olsun. Tüzüğe bir madde de ekleriz ve kulüpte olmayan onursal başkanlık sıfatını da Aziz Yıldırım’a veririz” demişti.

"Kendine güvenen olacak"

Ali Şen’in bu sözlerinin ardından Yüksek Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Aday olursak seçersiniz ya da seçmezsiniz. Aday olacaklar da şart koşmayacaklar. Kendine güvenen olacak. Ali Şen konuşacaksa bundan sonra burada konuşsun. Ali Şen Bey, benim onursal başkan olmaya ihtiyacım yok. Ben, bu kulübün kapısında bekçii olurum” diyerek, hem Ali Şen’e hem de Ali Koç’a göndermelerde bulunmuştu.

..Ve Koç'tan açıklama geldi

Kendisi dışında gelişen bu tartışmaların ardından gözlerin çevrildiği Ali Koç, dün kendisinin başkan olmasını isteyenlere net bir mesaj gönderdi. Başkanı olduğu 1907 Fenerbahçeliler Derneği’nde kürsüye çıkan Ali Koç, “2018 mayıs ayındaki kongrede şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe başkan adaylığını düşünüyorum” dedi. Yurtdışından konukların da bulunduğu ve bir projenin lansmanının yapıldığı buluşmada Koç’un sarfettiği bu sözler şaşkınlık yaratırken, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Koç, “Yönetimin belirleyeceği ilk kongrede adayım ancak kongre çığırtkanlığı yapmıyoruz. Ben, sözümün arkasındayım. Son seçimde dediğim gibi tekrar şu sözü verebilirim; başkanlığa aday olmayı düşünüyorum” sözleriyle fitili ateşledi. Ali Koç’un dernek toplantısında açıkladığı başkan adaylığını eski yöneticilerden Hulusi Belgü, sosyal medya hesabından duyurdu.


Aziz Yıldırım ne demişti?

“Yargıtay kararı ile bırakacağımı söyledim ama maalesef 3 yıl için seçilen biz, her başarısız neticeden sonra istifaya davet ediliyoruz. Böyle bir hava estirilmeye çalışılıyor. Beni ancak sizler gönderirsiniz. Yargıtay’da ne olacağını kimse bilemez. Bugün herkes diyor ki, gerekenler olmuştur ama ben tedirginim, bunu bilin. Yargıtay kararı Fenerbahçe için çok önemlidir, hem manevi anlamda hem de maddi anlamda. Artık ya sonuna geldik ya da yeniden başlayacak. Aday oluruz seçersiniz ya da seçmezsiniz. Kendine güvenen aday olacak, gelecek burada konuşacak. Ali Şen Bey, benim onursal başkan olmaya ihtiyacım yok. Ben bu kulübün kapısında bekçi olurum. Tüm ailem için burada olmam şereftir ama bu onurdur ve şerefin de karşılığı olmalı.”

Ali Şen ne demişti?

“Aziz Yıldırım, 18 yıllık süreçteki en zor dönemini yaşıyor. Sezon başında da böyle olacağını anlatmıştım. Tribünler de Aziz Yıldırım’dan koptu. Fenerbahçe taraftarı ve bütün camia, bir kişinin gelip göreve talip olmasını, ‘Ben buradayım, merak etmeyin’ demesini bekliyor. Herkesin ve bizim gönlümüzdeki isim Ali Koç’tur. Aziz Yıldırım, taraftarın gönlünde olan Ali Koç’la kongrede yan yana gelsin. Ali Koç başkan seçildikten sonra da Aziz Yıldırım yanında olsun. Bütün tribünler bu tabloyu alkışlar. Tüzüğe bir madde de ekleriz ve kulüpte olmayan onursal başkanlık sıfatını da Aziz Yıldırım’a veririz. Yaptığı hizmeti taraftarlar ve tarih unutmaz. Bütün Fenerbahçeliler’in kalbinde Aziz Yıldırım’ın yerinin devam etmesini isteyen bir Fenerbahçeli olarak, kavgasız gürültüsüz bu iş halledilmeli.”


Haberin Devamı
YORUM YAZ