MENÜ

İzmir'de olay var!

Göztepe-Eskişehir maçı 1-1 gidiyordu. Uzatmada Meye yerde kaldı. Kırmızı kart bekleyen Eskişehir kulübesi çıldırdı. Dönen top gol olunca Alpay Özalan takımını sahadan çekti. Uyarılar gelince çıktılar ama bu kez hakemler çıkmadı. Maç tatil oldu.

İzmir'de olay var!

Okan Buruk ile geçen seneki kalite kadroyu daha da kaliteli hale getiren Göztepe’yi deplasmanda yenmek zor iş.

Rakip kim olursa olsun İzmir ekibi içeride taraftarıyla bir başka. Fakat aynı Göz Göz gibi mutlak şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Eskişehirspor adına, Sarı-Kırmızılılar’a rakip olmak için en uygun zaman. Çünkü stoper Emre Can, sağ bek Tanju, orta sahanın dinamosu Segbefia sakat. Takımın yıldızı Tayfur ise cezalı. Yani erken üretilecek sonuç, haftanın maçında ibreyi tamamen Es Es’e çevirebilirdi. Plan da öyle oldu. 5. dakikada Erkan arka direkte kariyerinin en basit gollerinden birini attı. 1-0’ı yakalayan konuk için 9’da kazanılan penaltı fişi erken çekmeye büyük fırsat. Topun başında 5 gollü Semih, ama düellonun galibi, köşeyi bulan Günay. Kurtarılan penaltı tribünleri de, futbolcuları da ateşledi doğal olarak. Göztepe adına sahanın en etkili ismi olan Jahovic, 3 kez takıldığı Boffin’i mağlup ettiğinde 35. dakika şölene döndü Bornova’da.

Hakemler çıkmadı

İkinci yarının hikayesi de aynı. İyi başlayan, kontrolü alan Eskişehir, sonradan açılan ise Göztepe. Mücadelenin kızıştığı, bloklar arası mesafenin açıldığı devrenin sonunda işler karıştı. Uzatmada Meye’nin kaleye giderken yerde kaldı. Es Es kulübesi faul ve kırmızı beklerken hakem devam dedi. Dönen pozisyonda Jahovic golü atınca Alpay Özalan takımını sahadan çekti. Olaylar eşliğinde soyunma odasına giren Eskişehirsporlu oyuncular 15 dakika sonra çıktı ama bu kez hakemler çıkmadı. Maç tatil oldu.

Ömer Necati Albayrak

3-0 hükmen ve 3 puan silme!


Uzatmalar oynanırken Eskişehirspor atağında, Göztepeli oyuncu tarafından faulle durduruldu. Hakemin düdüğünü çalarak Göztepeli oyuncuyu ihracı gerekirdi ancak hakem oyunu devam ettirerek büyük bir yanlışa imza attı. Devamında Göztepe’nin galibiyet golünün gelmesi, ortalığı karıştırdı. Alpay Özalan’ın yönetim kurulu kararı olmadan takımı sahadan çekmesi büyük bir hataydı. Muhtemelen Eskişehir 3-0 hükmen malup sayılacak ve 3 puanı silinecek. İçeri giren Serkan Tokat tekrar sahaya çıkmayarak doğru olanı yaptı. Sahaya çıkmaması gerekiyordu.

Deniz Çoban

Haberin Devamı
YORUM YAZ