MENÜ

Trabzonspor'un planı tuttu

Ersun Yanal, Galatasaray galibiyetini, “Top ve oyun üstünlüğünü rakibe verip kazanmayı planlıyorduk. Bunu başardık. Galatasaray’ı yendiğimiz için moral kazandık ama daha önümüzde çok uzun yol var” sözleriyle yorumladı.

Trabzonspor'un planı tuttu

Trabzonspor’un tecrübeli teknik adamı Ersun Yanal, Galatasaray zaferi sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada her şeyin planladıkları gibi gittiğini söyledi.

54 yaşındaki çalıştırıcı, “Galatasaray, özellikle orta sahasında Sneijder’in önderliğinde oldukça etkili olan bir takım. Orta alanda başka kaliteli isimlere de sahipler. Planımız, topu rakibin ayağında tutarak oynamaktı. Bunda da oldukça başarılı olduk. Rakibimizi ikinci bölüme hapsedip kendi kalemizden uzak tuttuk. Oyunun son bölümünde baskının artmasına rağmen golü yemedik. Galatasaray’ın son dakikadaki bir pozisyonu dışında oyun genelinde pozisyonu yoktu. Top ve oyun üstünlüğünü rakibe verip kazanmayı planlıyorduk. Bunu başardık. Sadece 1 maç kazandık. Galatasaray’ı yendiğimiz için moral kazandık ama daha önümüzde çok uzun yol var” ifadelerini kullandı.

‘Sakatlıklar gerginlikten’

Galatasaray mücadelesinde sakatlanan 2 oyuncusuyla ilgili olarak da konuşan Ersun hoca, “Onazi, Afrika yolculuğundan sonra Türkiye’ye geldi. Çok gergin, stresli ve yoğun bir tempodan geliyoruz. Alışmadığımız sonuçlar alıyoruz. Açıkçası bunlar bizi gerdi. Onazi’ye ek olarak Bero’nun önemli bir sorununun olduğunu sanmıyorum” diye konuştu.

Ersun Yanal farkı!

Bordo-Mavililer’in başarılı teknik adamı Ersun Yanal, Trabzonspor’un başında çıktığı dört maçta Galatasaray’a mağlup olmadı. 2014-15 sezonunda Vahid Halilhodzic’in yerine Fırtına’nın başına geçen Yanal, Sarı-Kırmızılılar’ı yine kendi evinde yıkmış, ancak bu kez skor 3-0 olmuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, dün akşamki skorla birlikte rakibi karşısında 1 beraberliğe ek olarak 3. galibiyetini aldı.



Haberin Devamı
YORUM YAZ