MENÜ

Sporun 'şah'ı satranç

Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, bu yıl Gürcistan’ın Batum kentinde başladı. 31 Ekim tarihine kadar devam edecek turnuvada, 65 ülkeden toplam 716 sporcu yarışıyor. Türkiye’den ise 9 genç sporcumuz mücadele ediyor.

Sporun 'şah'ı satranç

2005 yılından itibaren Türkiye Satranç Federasyonu’na olan önemli desteğini sürdüren Türkiye İş Bankası, geçtiğimiz hafta içerisinde sporcular ve velilerini, medya mensupları ile Batum’da bir araya getirdi.

Bu organizasyonda gazetecilere ev sahipliğini, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş ve Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen yaptı.

698 bin 270 lisanslı sporcusuyla bu alanda Türkiye’nin ‘1 numarası’ olan Satranç Federasyonu’nda, ana sponsoru İş Bankası’nın da katkısıyla, 2005 yılında 8 olan madalya sayısı, 2015’te 53 ve toplamda 344’e ulaştı.

En genç büyük usta Şanal

Son 4 ay içerisinde satrançta yaşanan 2 Avrupa Şampiyonluğu (yaş gruplarında), Bakü Olimpiyatları’nda kazanılan 6.’lık ve Vahap Şanal ile Batuhan Daştan’ın büyükusta unvanları, aslında bu sporda kat edilen mesafenin büyüklüğünün de ispatı.

Batum’daki turnuva sonunda 8-10-12 yaş kategorisinde genel ve kızlarda şampiyon olan sporcularımız, 2017 yılında ülkemizi ‘Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazanacaklar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ