MENÜ

Eski futbolcular Antalya'da buluştu

Antalya’da, Türk-Alman dostluğu için Büyükşehir Belediyesi ve Almanya’nın Antalya Konsolosluğu iş birliğiyle 2. Efsaneler Kupası Futbol Turnuvası düzenlendi.

Eski futbolcular Antalya'da buluştu

Konyaaltı Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen maçta Galatasaray’ın eski kaptanı, teknik direktör Bülent Korkmaz, eski milli futbolcu Ümit Davala, uzun yıllar Almanya ve Türkiye’de forma giyen Fabian Ernst de dostluk için sahaya çıktı. Maçta, eski Alman futbolcular Thomas Brdaric, Carsten Linke, Karsten Surmann ve eski futbolcular Deniz Barış ve Mustafa Kocabey de forma giydi.

Antalya Büyükşehir Belediyespor, FC Adler Konsolosluk, Galatasaray, Hannover 96 ve Galatasaray Lisesi şeklinde takımlara ayrılan emektar futbolcuların maçları çekişmeli ve heyecanlı geçti. Vatandaşlar ve turistler karşılaşmaları ilgiyle izledi, eski yıldız futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülent Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş ve aile yaşantısı dolayısıyla çoğu zaman futbolcu arkadaşlarıyla bir araya gelemediklerini belirterek, bu tür etkinliklerin dostlukları pekiştirdiğini söyledi. Türk-Alman dostluğu için düzenlenen turnuvada bir araya geldiklerini dile getiren Korkmaz, şöyle devam etti:

"Hem bir birimizle hasret gideriyoruz hem eskiyi yad ediyoruz hem de eğleniyoruz. Formayı giyip sahaya çıkıyorsunuz aynı heyecan devam ediyor. O heyecan hiçbir zaman bitmiyor. İnşallah da bitmez. Kazanmayı herkes ister. Gazozuna da bir maç olsa kazanmak isteriz. Bizim genimizde var. Dolayısıyla kaptanlık görevini de saha içerisinde yerine getiriyoruz."

Gazetecilerin soruları üzerine Türk futbolunu da değerlendiren Korkmaz, "Türkiye’de belli bir hedefin oluşması için yönetimlerin çok istikrarlı olması lazım. Başkanlar kendilerine düzgün, dürüst, bu işi bilen bir ekip oluşturacak, sonra teknik direktörü belirleyecek. Yoksa çok zor. Başkanın bu işi yapması lazım. Doğru bir ekiple çalışması lazım. O zaman Türk futbolu da takımları da gelişir ve daha iyiye gider." diye konuştu.

2. Efsaneler Kupası Futbol Turnuvası, akşam saatlerinde gerçekleştirilecek törenle sona erecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ