MENÜ

Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'nda sporcular ‘tek yürek' oldu

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Çukurova Üniversitesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’na, 267 özel ve partner sporcu katıldı.

Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'nda sporcular ‘tek yürek' oldu

Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki 11 ilden gelen özel ve partner sporcuların yanı sıra bu sene ilk defa K.K.T.C’den de iki okulun katıldığı Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nda sporcular birlikte yarışmanın keyfini yaşadı.

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği bölgesel etkinliklerini, Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile sürdürdü.

Çukurova Üniversitesi işbirliği kapsamında üç senedir düzenlenen oyunlar; atletizm, masa tenisi, yüzme, karma basketbol ve karma futbol branşlarında gerçekleştirildi. Oyunlara atletizmden 97, masa tenisinden 31, yüzmeden 47, karma basketboldan 37, karma futbol branşından ise 45 olmak üzere toplam 267 sporcu katıldı. Çocuklar, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki 11 farklı ilden Adana’ya geldi. Bu sene ilk defa K.K.T.C’deki iki okulun katılımıyla bölge oyunları uluslararası bir boyut kazandı.

Oyunlara antrenörler, öğretmenler ve doktorların yanı sıra Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden 150 kişilik gönüllü ekip de destek verdi.

Civelek: “Özel çocuklarımız, kendileri hakkındaki önyargıları yıkıyor”

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Çukurova Bölge Oyunları ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyorlar. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler tarafından Sağlıklı Sporcu Taramaları da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ