MENÜ

Yeni Malatyaspor-Manisaspor: 3-1

TFF 1. Lig’in 8. haftasında lider Yeni Malatyaspor, sahasında Manisaspor’u 3-1 mağlup etti.

Yeni Malatyaspor-Manisaspor: 3-1

İrfan Buz, Bursa’da çalıştı, başkasının takımıydı. Arada Gençlerbirliği’ne gitti, yine kendi takımı değildi. Yeni Malatyaspor’u geçen sezon aldığında Yücel İldiz’in kurduğu ve düşme potasının en güçlü adayı olan oyuncu grubuna az daha Play-Off oynatıyordu. Yani hocalığını ispatladı. Ancak takım kurma işi başka. Bu ligde kadro inşaasını her hoca beceremez. İrfan Buz ise bugün uzay bütçeli Eskişehir’in, Sivas’ın, Demir’in, Göztepe’nin olduğu ligi sürklase ediyorsa bu, sezon başı mühendisliğinin eseri.

Pereira, Dialiba ve Amutu ligin flaş oyuncuları. Hepsi de tamamen Buz transferi. Caner, Sedat, Ahmet Burak, Yiğitcan bu ligin şampiyon oyuncuları. Bu kaliteli kadronun başında bir de niyeti seyir zevki vermek olan bir hoca olunca Manisa’nın puan alması elbette ki zor. Her ne kadar Sait hocayla kıpırdanıp Demir’i elinden kaçırsa da Tarzanlar, savunma zaafiyetleriyle uzak ara ligin kötü ekiplerinden. Durum böyle olunca 10. dakikada Amutu, defansı yarıp golcü vuruşuyla perde açtı: 1-0.

En büyük rakibi zemin

Uzun süre kontrolü elinde tutan Sarı-Kırmızılılar, 73’te Dialiba’yla rahatladı. Manisa’nın 76’da Dimov’la bulduğu gol yalnızca teselli. Dialiba’nın iki dakika sonra farkı 2’ye çıkaran öldürücü şutu ise tam bir usta işi: 3-1. Sözün özü; Malatya ligin hafta sonu heyecanını bu galibiyetle zirveyi garantileyerek yok etti. Hakkı teslim edilmeli. Şu an ligin tartışmasız lideri.

Fakat bir gerçek var ki şampiyonluk yolunda en büyük rakibi, sahasının tarladan beter zemini. Havalar güzelken evde 4’te 4 yaptılar. Ancak kışın bu sahanın ne hale geldiği herkesin malumu. Süper Lig bileti iç sahadaki maçlarda. Nasıl olur bilmem ama yönetim bu işe mutlaka çare bulmalı.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ