MENÜ

Ali Ay: Mayıs'ta olağanüstü kongre olabilir

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Genel Sekreter Adem Sakarya, Finansal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkan Fatih Pulat, Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Kocaefe ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Çolak Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Ali Ay: Mayıs'ta olağanüstü kongre olabilir

Bursa yerel basını ve ulusal haber ajanslarının temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda, Bursaspor'un Finansal, Sportif ve İdari konularda düşüncelerini paylaşan Başkan Ali Ay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Ali Ay, 9 aydır görevde olduklarının altını çizen, işbaşına gelirken şeffaflık sözü verdiklerini ve bunu yerine getirdiklerini belirtirken, "Ben kulüpteki herşeyin taraftarların da öğrenmesini istedim. Herşeyi açıkladım. Söyledikçe bana bağlayan başkan da dediler. Ama ben dürüstçe olanları kamu oyuna aktardım. Bugüne kadar yaptıklarımızdan vicdanen rahatım. Namuslu, dürüst olmak sözünü vermiştim onu tutmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

7 YÖNETİCİ YETER

Yönetimde yer alan isimler için medyada çok yazılar yazıldığına dikkat çeken Ali Ay, herkesi tanımasının mümkün olmadığını belirtti. Başkan Ay, "Yeni tüzük hazırlanıyor. 15 Asil, 15 yedek çok fazla. İnanın ben birçok arkadaşımızı kongrede tanıdım. Bu nedenle 7 asil, 7 yedek üye düşünüyorum. Hazırlanan yeni tüzükte bu madde de yer alacak. Aralık ayında bir tüzük kongresi yapılacak" şeklinde konuştu.

MAYIS'TA OLAĞANÜSTÜ KONGRE OLABİLİR

Olağanüstü genel kurul düşündüğünü vurgulayan Başkan Ali Ay şunları söyledi:
"Ben genel kurulda borcu indirme sözü vermiştim. Ancak güven tazelemek amacıyla 2017 Mayıs ayı içerisinde olağanüstü genel kurul yapmayı düşünüyorum. Bu düşünce, kesinleşmiş değil. Olursa yeni yönetim 1 başkan 6 yöneticiden oluşacak."

"MHK VE TFF İLE GÖRÜŞTÜM"

"Takımımız şu ligde dördüncü sırada. İkinci de olabilirdik. Antep'te çok üzüldüm. Haksız penaltı ve kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Bu konuyla ilgili olarak MHK Başkanı, Federasyon Başkanıyla görüştüm. Onlardan herkese eşit davranılmasını istedim. Ancak bunun için Bursa olarak her kurulda bulunmamız şart. Lobileşmeliyiz. TFF'de bir tek Mustafa Çağlar var. Diğer kurullarda kimse yok. Bu nedenle her kurulda Bursalı olması için yeni genel kurulda çalışma yapacağız. Şampiyon olmuş bir takımında orada temsil edilmesi lazım."

"YENİ İHALE KULÜPLERE NEFES ALDIRACAK"

"İstanbul'da yeni yayın ihalesiyle ilgili görüşmelere katıldım. Kulüpler Birliği bu konuda çok güzel çalışmış. Bu gerçekleşirse kulüpler 30 milyon TL civarında bir gelire sahip olacak. 600 milyonluk bir ihale planlanıyor. TFF payı lüzde 12'den 4'e inecek. Bu da kulüplere artı bir gelir getirecek. Bu para bizim bütçemizin denkleşmesine neden olacak ve elimizi rahatlatacak. Biz ne kadar düşük bütçede yapsak, geçmişten gelen 300 milyonluk borç hesabınızı şaşırtıyor. Yeni yayın gelirinin katkısı, birde devre arasında oyuncu satabilirsek devre arasında 2 veya 3 oyuncu alabiliriz."

"CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM"

"Cumartesi günü Bursa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile randevu almak için girişimlerimiz sürüyor. Stadın isim hakkını sayın Cumhurbaşkanımızın da katkısıyla 35 milyon Euroya verebilirsek bunu kulübün cari açığını kapatmak için kullanacağız. "

"ALİ TURAN DÜRÜST İNSAN"

Basın mensuplarının medyada yer alan yönetici Ali Turan konusunu sorması üzerine, "Bana bu olay 3 ay önce aksetti. İki tarafı da dinledim. Konuyu biliyorum. Ali Turan, başkanın talimatıyla o arkadaşlardan para topladığını ve muhasebeye teslim ettiğini söyledi. Bana 'Allah nezdinde 79 bin TL borcum var' diye söyledi. Kulübün yıpranmaması için istifa etmek istedi. Kabul etmedim. 5 ay önce para sıkışmıştım. Ali Turan çek defterini getirdi ve futbolculara onun imzasıyla 3, 3,5 milyon TL'lik ödeme yaptık. Bu işte bir cahillik olabilir, sadece o kadar. Bursaspor'a maddi ve manevi zarar verecek kim olursa olsun yolları ayırırım" cevabını verdi.

Başkan Ali Ay daha sonra pilot takım Yeşil Bursa AŞ'yi 2.Lige çıkartmak istediklerini, devre arasında buraya transferler yapacaklarını, alt yapıdan yeni isimlerin çıkması için ucu açık bütçe vereceklerini sözlerine ekledi.

Cemal EKENTOK/ BURSA (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ