MENÜ

Krallık değil Karabük!

Kırmızı-Mavililer adına ligde 6 gol atan ve krallıkta zirvede yer alan Burkina Fasolu yıldız, “Ligde 5. sıradayız ve sıkı çalışmamızın karşılığını alıyoruz. Benim için krallığın bir önemi yok. Tek düşüncem, Karabük’ün başarılı olması” dedi.

Krallık değil Karabük!

Süper Lig’de bu sezona damgasını vuran Karabükspor’un en önemli yıldızlarından Abdou Razack Traore, FANATİK’e konuştu.

Son olarak takımının Adanaspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta rakip fileleri havalandıran ve toplamda gol sayısını 6’ya çıkararak krallıkta zirvede yer alan Traore, takımın her şeyden daha önemli olduğunu söyledi. İşte şu an ligde 5. sırada yer alan Kırmızı-Mavililer’in yıldızının açıklamaları: “İlk olarak Adanaspor maçından başlamak lazım. Gerçekten zor bir mücadeleydi. İlk golü ben attım, ardından oyun bizim adımıza daha iyi bir konuma geldi. Bazı fırsatlar yakaladım ama atamadım. Belki maçı, 3-4 golle bile tamamlayabilirdim. Adana’da kazandığımız 3 puan gerçekten çok önemliydi. Deplasmandaki ilk galibiyetimizi aldık. Takımımız adına çok mutluyum. 5. sıradayız ama sezon hakkında bir tahmin yapmak çok zor.”

‘Ufak detaylar belirliyor’

“Henüz ligin başı. Bu ligde ne zaman ne olacağını bilmek çok zor. Yapmamız gereken, maç maç düşünmek. Krallıkta zirvede olmam beni mutlu ediyor. Çünkü ben bir forvet değilim, ofansif orta saha oynuyorum. Bu konuda ise bir iddiam yok. Benim için en önemli olan şey; atacağım gollerin ya da yapacağım asistlerin Karabük’e maç kazandırması. Krallığa odaklanmış değilim. Sahaya çıkıp elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklanıyorum. Çok çalışmam gerekiyor. Amacım mümkün oldukça bu formumu, sezonun büyük bir kısmında kaybetmemek. Çünkü başarıyı çok ufak detaylar belirliyor. Konsantrasyonumu kaybetmeden, her maça ayrı ayrı konsantre olmam lazım.”

‘Tudor çok tecrübeli’

“Hocamız Igor Tudor futbolculuğunda Juventus gibi bir devin formasını giydi. Kariyeri ortada. Ancak onun hocalığını elbette daha önce bilmiyordum. Şu ana kadar çok iyi iş çıkardığı ortada. Çok çalışkan bir teknik adam. Belki genç olabilir ama tarz olarak gerçek anlamda tam bir tecrübeli hoca! Sağlam idmanlar yapıyoruz, taktik çalışmaları üst düzeyde. Maç başına takım 115-116 km’lerde koşuyor. Bu diğer takımlardan çok üst seviyede bir rakam. Sezonun başlarında iyi oynadığımız maçları kazanamıyorduk. Ancak şimdi iyi oyunumuzun karşılığını alıyoruz. Tabii ki şunu da unutmamak lazım. Artık diğer rakipler de bize karşı daha konsantre sahaya çıkıyor. Takım olarak bunu çok dikkat etmemiz gerekiyor.”

M.Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ