MENÜ

Arda Turan ne kadar koşsa boş!

Arda Turan, teknik ya da farklı bir nedenle A Milli Takım’a alınmıyor ama O, Barcelona’da bu sezon her alanda şov yapıyor. Yıldız futbolcu, Barça’da şu an La Liga’da en çok süre alan (574 dk) ve toplamda en çok koşan (67.39 km) ikinci oyuncu.

Arda Turan ne kadar koşsa boş!

İspanyol devi Barcelona’da forma giyen yıldızımız Arda Turan, bu sezonki harika formuyla herkesi kendisine hayran bırakıyor. Atletico Madrid’den transfer olduğu Barça’daki ilk sezonunun ilk 6 ayını, takımının transfer yasağı sebebiyle maç yapmadan geçiren Arda, ikinci sezonunda istatistiklerde de kendisini gösteriyor. Katalan ekibinin geçtiğimiz hafta İspanya Ligi La Liga’da, Emre Çolak’lı Deportivo’yu sahasında 4-0 yendiği mücadelede Arda, ilk 11’de sahaya çıktığı mücadelede 90 dakika forma giymiş ve performansıyla büyük alkış toplamıştı.

Mücadeleyi 10.87 km. koşarak tamamlayan tecrübeli futbolcu, bu alanda zirvede yer aldı. Deportivo’dan Celso Borges (10.81 km) ve takım arkadaşı İvan Rakitic’in (10.74 km) önünde 1 numara olan yıldız futbolcu, genel istatistiklere bakıldığında da koşu anlamında Barça’nın La Liga’daki ikinci ismi konumunda. La Liga’daki 8 maçın 6’sında 11’de sahaya çıkan 29 yaşındaki atak orta saha oyuncusu toplamda 67.39 km koştu.

Birinci Gerard Pique...

Onun önünde ise beklenmedik bir isim Gerard Pique geldi. Stoperde forma giyen Pique, 68.47 km ile takımının en çok koşan ismi oldu. Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez gibi isimlerin yer aldığı Barça’da Arda ayrıca, Katalan temsilcisinin La Liga’da en çok süre alan ikinci ismi. Arda, şu ana kadar ligde toplam 574 dakika forma giydi. Yani teknik direktör Luis Enrique, 630 dakika sahada tuttuğu Gerard Pique’nin ardından en çok Arda’yı oynattı.

A Milli Takımımız’ın son iki aday kadrosuna çağrılmayan Arda’nın bu başarısı, İspanyollar tarafından da dikkat çekici olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ