MENÜ

Bursaspor bayrağı Sırbistan'da dalgalanacak

Sırbistan’ın Preşova kentinde Bursaspor Taraftarlar Derneği kurulması için çalışmalar başladı.

Bursaspor bayrağı Sırbistan'da dalgalanacak

Balkanlar’da, Kosova’nın ardından Sırbistan’ın Preşova kentinde de Bursaspor Taraftarlar Derneği kurulması için çalışma başlatıldı. Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak 2012 yılından bu yana belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle çeşitli Balkan ülkelerinde sünnet cemiyetlerinden, yardım faaliyetlerine pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Bursaspor’un 2010 yılındaki şampiyonluğunun Türkiye’de olduğu kadar başta Balkan ülkeleri olmak üzere Avrupa ve dünyada geniş yankı uyandırdığını, her gittikleri ülkede kendilerine Bursaspor’un sorulduğunu anlatan Adiloğlu, gittikleri yerlere hediye olarak yeşil-beyazlı formalar götürdüklerini, bu sayede Bursaspor sempatisinin de Kosova, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Hırvatistan gibi ülkelerde oluştuğunu vurguladı. Adiloğlu, Bursa’da yaşayan pek çok Balkan göçmeninin hala o ülkelerde akrabalarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Bizden ve akrabalarından Bursaspor’un başarılarını duyunca sevgi ve sempati oluştu. Geçen sene Kosova Gilan’dan ’Bursaspor Taraftarlar Derneği kurmak istiyoruz’ diye talep gelmişti. Orada çok büyük bir taraftar grubu oluşmuş. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk’un desteğiyle orada bir dernek açtık." diye konuştu.

"Zaten böyle bir hedefimiz vardı"

Bursaspor taraftarlarının, "Bursaspor bayrağı boğazda sallanacak" tezahüratından yola çıkarak yeşil-beyazlı kulübün ününün tüm Balkan ülkelerinde duyulması için çalışma başlattıklarını ifade eden Adiloğlu, şöyle devam etti:

"Hedefimiz, Bursaspor bayrağını her yerde dalgalandırmaktı. Spor, şehirlerin reklamı, tanınması için önemli bir kriter. Onun için de Bursaspor’u tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Preşova Belediye Başkan Yardımcısı Celal Mehmeti ile Bursaspor taraftarı Şevki Jonusi, bize ’Bursaspor bayrağını Sırbistan’da dalgalandırmak istiyoruz’ dediler. Biz de mutluluk duyduk böyle bir talep gelince. Zaten böyle bir hedefimiz vardı. İnşallah önümüzdeki günlerde resmi prosedürü de tamamlayıp Sırbistan Preşova Bursaspor Taraftarlar Derneğini de kurmuş olacağız. Sırada, Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan var. Buralara da zamanla derneklerimizi kurup bu oluşumu federasyona çevireceğiz."

Adiloğlu, Balkan ülkelerinde futbola ilginin çok olduğunu, o bölgeden yıldız futbolcular yetiştiğini hatırlatarak, "Belki buralardan Bursaspor’a ileriki zamanda futbolcu da kazandırmış olacağız. Hedeflerimiz arasında bunlar da var." ifadesini kullandı.

"Preşova’da Bursaspor bayrağı dalgalanacak"

Bursaspor taraftarı Şevki Jonusi, derneği Preşova Belediyesinin tahsis edeceği bir mekanda açacaklarını ifade etti. Ofisin açılışına tüm Bursa’daki Bursasporlu taraftarları da beklediklerini ifade eden Jonusi, "Preşova’da Bursaspor bayrağı dalgalanacak. Sırbistan bölgesinde ilk defa Bursaspor Taraftarlar Derneği açılacak. Bursaspor’un adının bölgede duyulması için çok çalışacağız." diye konuştu. Preşova Belediye Başkan Yardımcısı Celal Mehmeti ise Bursaspor’un adını Sırbistan’da duyurmaktan memnun olacaklarını dile getirdi. Mehmeti, Preşova’da çok yetenekli futbolcular olduğunu belirterek, "Onlar da inşallah gelecekte Bursaspor’da oynayabilirler." görüşünü iletti.

"Balkanlarda en çok Bursaspor taraftarı olmalı"

Kosova Gilan Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mensur Morina da Sırbistan’da bir taraftar derneğinin kurulmasına çok sevineceğini söyledi. Morina, Kosova’da Bursaspor sevgisinin her geçen gün arttığını ve derneğe yeni üyeler aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Derneği açalı 1 yıl oldu. Bursaspor’un neredeyse her maçını dernekte arkadaşlarla birlikte izliyoruz. Gençlere forma dağıtıyoruz. Gelecekte Gilan’da Bursaspor Futbol Okulu açmak istiyoruz. Bütün Balkan ülkelerinden gençleri o okula kazandırmak arzusundayız. İnşallah Preşova’dan sonra, Arnavutluk’ta, Bosna Hersek’te ve diğer Balkan ülkelerinde de Bursaspor Taraftarlar Derneği olsun. Çünkü Bursa Balkan şehridir. Balkan ülkelerinde de en fazla Bursaspor taraftarı olmalı."

Haberin Devamı
YORUM YAZ