MENÜ

Avrupa'daki Türk futbolcular gollere devam ediyor

Twente’de Enes Ünal, Mainz 05’te Yunus Mallı, Bayer Leverkusen’da Hakan Çalhanoğlu ve Arsenal’da Mesut Özil, bu hafta attıkları gollerle takımlarına katkı sağladı.

Avrupa'daki Türk futbolcular gollere devam ediyor

Avrupa’nın önde gelen liglerinde top koşturan Türk futbolculardan Enes Ünal, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu ve Mesut Özil, bu hafta attıkları gollerle ön plana çıktı.

İngiliz kulübü Manchester City’nin Hollanda ekibi Twente’ye kiraladığı Enes Ünal, başarılı form grafiğini 9. haftada da sürdürdü. Twente’nin sahasında PEC Zwolle ile 2-2 berabere kaldığı maçta fileleri bir kez havalandıran 19 yaşındaki forvet, 7 karşılaşmada attığı 7 golle gol krallığı yarışında liderlik koltuğunu bırakmadı.

Enes Ünal’dan bir gol daha

Yunus Mallı ve Hakan Çalhanoğlu boş geçmedi

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Mainz 05 forması giyen Yunus Mallı ve Bayer Leverkusen’da oynayan Hakan Çalhanoğlu, 7. haftayı boş geçmedi. Yunus Mallı, Mainz 05’in evinde Darmstadt 98’i 2-1’lik skorla geçtiği karşılaşmada penaltıdan bir gole imza attı. Yunus, bu sezon 7. maçında 4. golünü buldu. Bayer Leverkusen’ın Werder Bremen deplasmanında 2-1 yenildiği mücadelede takımının tek golünü kaydeden Hakan Çalhanoğlu ise ligde bu sezon ilk kez fileleri havalandırdı.

Mainz 05-Darmstadt: 2-1

Mesut Özil’den 3. gol

İngiltere Premier Lig’de Arsenal forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Swansea City’yi 3-2 yendikleri 8. hafta maçında takımının son golünü attı. Bu sezon 7. maçında 3. golünü atan Mesut, lider Manchester City’nin puan kaybettiği haftada 19 puana ulaşan takımını zirveye ortak etti.

Arsenal-Swansea City maç sonucu:3-2

Haberin Devamı
YORUM YAZ