MENÜ

Medipol Başakşehir Atiker Konyaspor maç sonucu: 1-1

Konya karşısında Mehmet Batdal’la öne geçen Başakşehir, üstünlüğünü yalnızca iki dakika koruyabildi. Bajic’in golüne engel olamayan İstanbul ekibi, averajla da olsa zirvede kalmayı başardı. Kocaman’ın ekibi ise zorlu deplasmanda 1 puana üzülmedi.

Medipol Başakşehir Atiker Konyaspor maç sonucu: 1-1

Kafasında kurduğu oyun aklını yeşil zemin üzerine yansıtabilme işi bir teknik direktör için başarı eşiğidir. Bunu ligimizde gerçekleştirebilen hoca sayısı bir elin parmağını geçmez. Başı da Abdullah Avcı ve Aykut Kocaman çeker.

Takım savunmasını yegane oynama biçimi olarak belirleyen iki hocanın taktik savaşı ve benzer planı doğal olarak kısır bir ilk yarı çıkardı ortaya. Maçtaki ilk şutun Meha ile cılız da olsa 20. dakikada, ilk kornerin ise 40’ta gelmesi bunun ispatı. Fakat kısır kelimesi iki takım oyuncularının fiziki mücadelesine haksızlık. Zira pozisyon çıkmasa da taktik disipline sadakat ve güç savaşı izlenmeye değer. İkinci yarı da hocaların dokunuşlarına kadar maç aynı devam etti. Yani 70’e kadar; 48’de Cengiz’in girdiği pozisyon dışında gol aksiyonu yok. Abdullah Avcı’nın 65’te Doka’yı sokup Visca’yı sağ beke alması Başakşehir’in hücum alternatiflerini artırdı.

Hamleler ve sonuç

Konyaspor’un topu ileride tutamasıyla iyice cesaretlenen İstanbul ekibi, 77’de Batdal’la öne geçti. Aykut hocanın Halil İbrahim ve Rangelov’un yerine Bajic ve Milosevic’le son 20 dakikaya girmesi puan hamlesiydi. Nitekim Ömer Ali’nin asisti Bajic’in net vuruşu 79’da skoru dengeledi. Başakşehir’in 40 ortayla maçı bitirmesine de dikkat çekmek gerek. İki takımın bundan önce oynadığı 5 maçın 4’ünde olduğu gibi dün de berabere bitti.

Ömer Necati Albayrak

Aykut Kocaman: Evet, penaltıydı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ