MENÜ

Moore: Türkiye'de bir sıkıntı yok

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, kendi ülkesinin medyasında çıkan haberlere aldırış etmeden Türkiye'de 3 gün boyunca golf oynadı.

Moore: Türkiye'de bir sıkıntı yok

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, kendi ülkesinin medyasında çıkan haberlere aldırış etmeden Türkiye'de 3 gün boyunca golf oynadı.

Geçtiğimiz gün Antalya'nın Kemer ilçesindeki balıkçı barınağına yapılan roketli saldırının ardından, Antalya'da 3-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Turkish Airlines Open'ın iptali için İngiliz medyasında kampanya başlatılmıştı. İngiliz basını, ünlü golfçü Tiger Woods ve dünya klasmanının eski 1 numaralı golfçüsü Rory McIlroy'un da katılacağı şampiyonanın güvenlik açısından sorun teşkil ettiğini ve bu nedenle iptal edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Ancak İngiliz medyasının şampiyonanın yapılmaması için girişimlerini sürdürdüğü süre içinde İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Antalya'da golf oynuyordu. Büyükelçi Moore, bu sene 20'incisi düzenlenen ve 3 gün süren Beko Pro-Am Turnuvası'na katılıp, ekibiyle birlikte de ikinci gün en iyi ikinci skoru yaparak kupa kazandı.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da, şampiyonanın ardından İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile görüştü. Ağaoğlu, İngiliz medyasının iptal kampanyası başlattığını ifade ederek, Büyükelçiye, "İngilizler, Turkish Airlines Open'ın iptalini istiyor. Ancak siz burada golf oynuyorsunuz. Sizce sakıncalı bir durum var mı?" şeklinde soru yöneltti. Bu soru üzerine hiçbir sıkıntının olmadığını belirten Richard Moore, "Burada herhangi bir sıkıntı görünmüyor. 3 gün boyunca süren turnuvadan gayet memnunum. Türkiye'de bir sıkıntı yok" yanıtını verdi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu, konuyla ilgili yazılı yaptığı açıklamada da, "Türkiye'nin en yetkili makamlarından güvence alarak turnuvayı düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda hiçbir olay yaşamadan, sorunsuz ve başarılı bir şekilde organizasyonu tamamladık. Bu yıl da diğerlerinden farklı olmayacak. Avrupa Turu yetkilileri de ülke turizmine zarar verecek, maksatlı yayınlara itibar etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ