MENÜ

İbrahim Üzülmez: Gençlerbirliği boyun eğmez

Aslan’ı bekleyen Gençlerbirliği’nde teknik direktör İbrahim Üzülmez, FANATİK’e konuştu: “Galatasaray’da eksiklerin önemi yok. Çok kaliteliler. Maça hazırız. Kimseye yenilmedik, bunu sürdüreceğiz. Gençlerbirliği çok daha iyi olacak”

İbrahim Üzülmez: Gençlerbirliği boyun eğmez

Galatasaray, sadece 5 gol yedi, hücum anlamında çok fazla üretmeye çalışıyorlar. Bruma, Yasin, Sinan, Sneijder yok deniliyor. Onlar yoksa Podolski, Selçuk, Tolga Ciğerci var. Önemli oyunculara sahip bir takıma karşı oynayacağız. Galatasaray iyi takım, evet iyi oyuncuları var, pekii biz teslim mi olacağız? Karşılaşmada bizim nasıl reaksiyon, karakter göstereceğimiz önemli. Şimdiye kadar hiçbir takıma teslim olmadık, bu maçta da teslim olmayı düşünmüyoruz. Kaybetmemeye devam etmek istiyoruz. Evet rakibe saygı duyuyoruz, yetenekli oyuncularına saygı duyuyoruz ama kendimize daha fazla saygı duyuyoruz. Hem Galatasaray hem de bizim için çok kolay maç olmayacak. Saha avantajımızı en iyi şekilde değerlendirip maçtan istediğimiz sonuçla ayrılmak istiyoruz.”

‘Taktiğe sadakat’

“Beklentilerimizi karşılayanlar da, uzağında kalanlar da oldu. Hâlâ zamana ihtiyacı olan oyuncularımız var. Transferlerin bütününe baktığımızda çok iyi takviyeler yapamadık. Bizim açımızdan baktığınızda yenilmeyen 5 takımdan biriyiz. Osmanlı ve Konyaspor gibi zorlu deplasmanlarda yenilmedik. 10 puanımız var, daha iyisini yapabilirdik. Öyle maçlar oynadık. Oyuncularımın taktik disipline sadakatleri beni çok mutlu ediyor.”

‘Kimseye ezilmedik’

Spor medyasında Gençlerbirliği’nin adından daha fazla söz ettirmesi için çalışıyoruz. Bundan önceki milli takıma 3 tane oyuncu gönderdik. Bu, camiada belki de bir ilktir. Ekibimle birlikte çok başarılı işler yapıyoruz. Geldiğimizden beri 23 maçta 42 puan topladık. Biz mütevazı insanlarız. Ancak yakaladığımız bu başarının daha fazla konuşulması gerekiyor. Bu 23 maçta sonuç olarak iyiyiz. Ancak şu daha önemli; Gençlerbirliği takımı bizimle çıktığı hiçbir maçta rakibine ezilmedi. Rakip kim olursa olsun hep reaksiyon gösterdik. Demek ki doğru yoldayız. Oyuncularım da buna inanıyor.”

İbrahim Üzülmez: Gençlerbirliği boyun eğmez



‘2 bin Euro’yla paracı olunmaz’

İlhan Cavcav’ın, ‘Bizim hocanın dini imanı para’ açıklamalarının kendisini çok üzdüğünü ifade eden İbrahim Üzülmez, “Sadece bir ev, bir araba istedim. Toplasan 2 bin Euro’dur. 2 bin Euro’yla İbrahim Üzülmez’in dini imanı para olabilir mi!” dedi.

“Az ama özel bir taraftarımız var. Onlar bizi biliyor ve anlıyor. Başarımızın farkındalar, destekliyorlar. Hiçbir zaman başkanımın hakkını yemem. Bana güvendi, çok önemli bir görev verdi. Cesaret örneği gösterdi. Bundan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ancak Gençlerbirliği camiasında tuhaf bir kaos ortamı var. Ya Ankara medyasından kaynaklanıyor ya da farklı bir durum. Başkanımın para konusunda yaptığı açıklamalar gündeme damga vurmuştu. Ama şöyle bir gerçek var ki, bizim takımımız ligde en az prime oynayan ekip. Araştırsınlar, baksınlar. Oyuncu olarak da öyle, İbrahim Üzülmez’in sözleşmesi de öyle. Ben ligde en az kazanan hocalardan biriyim. Çünkü parayı değil istikrarı istiyorum. Herkesin kontratı belli. Tazminatımız falan da yok. O yüzden başkanın açıklaması beni çok yaralamıştı. Benim nasıl bir yapıda olduğumu çevrem biliyor. Takımın menfaati için primin 2 bin TL artmasını istiyorsam söylerim. Oyuncularım için pazarlığımı yaparım.”

‘Ne olursa olsun’

“Bu da kulübün menfaatine. Sadece bir ev ve bir araba istedim. Ev kirası, araba kirası toplasan 2 bin Euro’dur. 2 bin Euro’yla İbrahim Üzülmez’in dini imanı para olabilir mi! Üzülüyor insan bunları duyunca. Ama ne olursa olsun Gençlerbirliği’ni daha yukarılara taşıyacağız.”

‘Başkanımıza teşekkürler’

“Başkanımız transferin son günlerinde Khalili ve Rantie gibi iki kaliteli oyuncu aldı, sağolsun. O da elinden geleni yaptı. Rantie hazır değil ama ileride ondan da faydalancağız. Gelen oyuncular ne kadar rekabet ortamını artırırsa Gençlerbirliği o kadar daha iyi duruma gelecek.”

‘Takımı sabote etmesinler’

“Namağlup bir takımız. Geçen seneden bu yana müthiş bir sinerji yakaladık. Bunun daha iyiye gitmesi için kendi camiamızın içinde de birlik olmamız gerekiyor. Geldiğim günden itibaren bir sürü açıklama oldu, ‘İbrahim hoca gidecek’ diye. Yani ben daha ne yapayım. Ekibimle birlikte gecemi gündüzüme katıyorum. Medyaya yapılan servisler bu takıma dinamit koyuyor. Bu takımı sabote etmesinler. İyi gittiğimiz dönemde; yönetim de, medya da bu takıma sahip çıkmalı. Birlik olursak çok daha iyi günler gelir.”

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ