MENÜ

Alanyaspor, Fenerbahçe deplasmanından umutlu

Alanyaspor Teknik Direktörü HüseyinKalpar, "Kabul etmek gerekir, zor bir deplasman ancak oradan iyi bir neticeyle dönecek güce sahibiz. Futbolcular, büyük takımlara karşı daha iyi motive oluyor. Bu, bizim avantajımız olabilir ama istek, heyecan oluşturmamalı. Sabırlı, sakin ve hırslı olmak gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Alanyaspor, Fenerbahçe deplasmanından umutlu

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu deplasmanda yapacakları Fenerbahçe maçına ilişkin "Kabul etmek gerekir, zor bir deplasman ancak oradan iyi bir neticeyle dönecek güce sahibiz." dedi.

Kalpar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe karşılaşmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi. İstanbul’dan istedikleri skorla dönmeleri için iyi mücadele etmeleri gerektiğini anlatan deneyimli teknik adam, "Hatta iyi ve doğru mücadele etmek lazım. Kabul etmek gerekir, zor bir deplasman ancak oradan iyi bir neticeyle
dönecek güce sahibiz. Oyuncularıma inanıyor ve güveniyorum. Ellerinden geleni yapacaklardır." diye konuştu.

Kalpar, Fenerbahçe’nin son maçlarında formda gözüktüğünü belirterek, "Fenerbahçe ile keyifli bir maç yapacağız. Kolay bir karşılaşma değil. Kazanmanın gereklerini saha içinde yapmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Sabırlı, sakin ve hırslı olmak gerekiyor"

Hüseyin Kalpar, Süper Lig’de ilk kez mücadele ettiklerini ve yeni oyunculardan kurulu olduklarını, bu nedenle de zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Yaşadıkları sıkıntıları zamanla atlatacaklarına inandığını vurgulayan 61 yaşındaki çalıştırıcı, "Futbolcular, büyük takımlara karşı daha iyi motive oluyor. Bu, bizim avantajımız olabilir ama istek, heyecan oluşturmamalı. Sabırlı, sakin ve hırslı olmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Futbolda atamazsan yiyorsun"

Hüseyin Kalpar, ligde sergiledikleri performans ile topladıkları puanın birbirine eş değer olmadığını dile getirdi. "Futbolda atamazsan yiyorsun." diyen Kalpar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adanaspor maçında bunu gördük. Medipol Başakşehir karşılaşmasının ilk 20 dakikasında skoru 2-0 veya 3-0 yapabilirdik ama talihsiz ve bireysel hatalardan yediğimiz goller oldu. İkinci yarıda üst üste yediğimiz gollerle 3-0 geriye düştük ve buradan toparlamak da çok güç. Yeni bir takımsanız daha da güç. Zaten sezonun ilk maçını son şampiyona karşı oynadık. Daha sonra deplasmanlarda mücadele ettik. Oynanan oyuna baktığımızda, alınan sonuçlarla orantılı değil. Gençlerbirliği ve Adanaspor maçlarından galibiyetle dönebilirdik. Medipol Başakşehir maçını da bu şekilde kaybetmeyebilirdik ama futbolda istemediğiniz şeyler de oluyor."

Hüseyin Kalpar, takımda sakatlıkları bulunan Sackey ve Ayite’nin durumlarının düzeldiğini, Medipol Başakşehir maçında sakatlanarak oyundan çıkan Guerrier’den ise Fenerbahçe karşılaşmasında faydalanamayacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ