MENÜ

Abdullah Avcı: Kazanma alışkanlığımıza devam etmek istiyoruz

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kazanma alışkanlıklarına devam etmek istediklerini söyledi.

Abdullah Avcı: Kazanma alışkanlığımıza devam etmek istiyoruz

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Atiker Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, rakiplerinin saygı duyulacak bir ekip olduğunu belirterek, "Konyaspor önemli bir başarı elde etti geçen sene. Sahada planı ve düzeni olan bir takım. Sahada doğru duran iki takım karşılaşacak. Umarım bunun karşılığını alırız. Herkesin ilgi odağı olan bir maç. Taktik, stratejinin çok ön plana çıkacağı bir karşılaşma. Kazanma alışkanlığına devam etmek istiyoruz. Umarım bunun karşılığını alırız" dedi.

3 milli takım arasına da lider girdiklerini vurgulayan Avcı, şunları söyledi:

"Milli takım arasında 6 oyuncumuz milli takımlardaydı. 1-2 sakat futbolcumuz vardı. Beşiktaş ile bir hazırlık maçı yaptık, oynamayan oyuncularımız oynadı. Hem bireysel, hem de takım içindeki performansları sağlıklıydı. Bu da bizi mutlu etti. 3 milli takım arası vardı, 3'üne de lider girdik. Umarım bir ay sonraki milli takım arasına da lider gireriz. İki senedir 4'üncü olan ve özellikle aynı sıralamayı yakalayan, oyun kalitesini artıran, tamamen sahanın içeriğiyle ilgilenen bir kulübüz. Adım adım büyümekten hep bahsediyorum. Bugün lider olabilir, yarın olmayabilirsin. Bizim amacımız bu yarışın içinde olabilmek. 6 haftada en çok gol atan, en az gol yiyen, en fazla yerli oyuncu oynatan takımız. Biz bunu geliştirmek, yarış içinde olmak istiyoruz."

Çok önemli bir akademi projesine adım attıklarını açıklayan Abdullah Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün çok önemli bir akademi projesine adım atıyoruz. Benim antrenörlüğe başladığımdaki hayallerimden bir tanesi. Bugün Türk futbolundaki sorunları herkes magazin olarak konuşuyor. Biz bu taraftan değil, sahanın içinden bakıyoruz. Türk insanına yatırım yapıyoruz. Bu akademi projesi beni en çok heyecanlandıran şey. Türk futbolunun altyapısını sağlıklı dizayn etmek adına örnek olabilir. Şu anda sağlıklı gitmiyor. Alt liglerin organizasyonu çok kötü. Antrenör eğitimlerinin güncellenmesi lazım. Bunu yapması gereken yer Türkiye Futbol Federasyonu."

ATİKER KONYASPOR MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Medipol Başakşehir, 16 Ekim Pazar günü Atiker Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Isınma hareketlerinin ardından el topu oynayan futbolcular, idmanın basına kapalı bölümünde ise taktik çalışma yaptı.

Orhan SENCER-Mustafa AKIN/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ