MENÜ

Dursun Özbek'ten TT Arena müjdesi

Galatasaray Kulübü Eylül ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Başkan Dursun Özbek, kulüp borcunun 1,5 milyar liraya yaklaştığını, ancak eldeki gayrimenkullerle bu borcun kapanabileceğini söyledi. Özbek, TT Arena üzerindeki kullanım hakkı konusunu ise çözdüklerini müjdeledi.

Dursun Özbek'ten TT Arena müjdesi

Galatasaray Spor Kulübü'nün Eylül ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı, bugün Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştiriliyor. Sarı Kırmızılı camianın başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'na hitap ettiği konuşmasında kulübün son durmu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbek, borç miktarının 1,5 milyar Türk Lirası'na yaklaştığını ifade ederken, stat kullanım hakkını da yasal olarak elde edeceklerini söyledi.

İşte Dursun Özbek'in Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan satırbaşları:


Wesley Sneijder'den kötü haber!


"İlk önceliğimiz mali bağımsızlığı sağlamak"

"Galatasaray gelirleri itibariyle çok iyi durumda. Yıllık 150 milyon Euro gelirimiz var ama bunlar 2020'ye kadar temlikli. Yayın gelirleri 2018'e kadar temlik edilmiş. Burada bir haksızlık var. Yönetimler geliyor, borç bırakıp gidiyor. Bu şekilde borç ve faiz sarmalında kulübün borcu yaklaşık 500 milyon dolar (Yaklaşık 1,5 milyar TL). Bu borcun yarısı finans kuruluşlarına. Her sene 40 milyon Euro faiz ödeniyor. Galatasaray'ın buradan çıkması gerekiyor. Galatasaray'ın mali ve sportif kriterleri olması lazım. Bütün yönetimlerin de buna uyma mecburiyeti olmalı. Galatasaray olarak ilk önceliğimiz mali bağımsızlığımızı sağlamaktır. Bunu yapmak birçok yönden etki sağlayacaktır. "Bunu da 'ben yaptım, oldu' şeklinde yapmıyorum. Her konuyu paylaştığım gibi yine sizlerle yapmak istiyorum."


Galatasaray Dergisi'nden skandal hata!


"Stat konusunda GSGM'yle anlaştık"

"Bu stadın üstünün kapanmasıyla ilgili sorunu çözmek için söz vermiştim. Yaptığımız çalışmalar sonucunda GSGM'yi ikna ettik. Arena'nın yanına bir spor salonu yapmak istiyoruz. Bakanımızla görüştük ve gerekli izni aldık. Bu salonu 5 kuruş ödemeden yapacağız. İsim hakkını 10 yıllığına vereceğiz ve buradan gelecek parayla salonu yapacağız. Böylece stadın üstünün kapatılmamasından dolayı alamadığımız kullanım hakkını da yasal olarak elde edeceğiz."


Çok konuşulan projeyi Dursun Özbek gerçekleştirecek


"Borçları ödeyebiliriz"

"Galatasaray'ın borçlarını elimizdeki gayrimenkullarla bitirebiliriz. Bunların başında Riva geliyor. Selahattin Beyazıt başkanım zamanında zor günlerde bu arsayı Galatasaray'a kazandırmış. Bugün de kulübün çıkışı arsaya bağlı. Adnan Polat yönetimine de teşekkür ediyorum. Emek etmişler ve Riva'ya imar izni almışlar. Riva'daki arazinin bize getirisi yaklaşık 300 milyon Dolar seviyesinde olacak."

Haberin Devamı
YORUM YAZ