MENÜ

Antalyaspor'a süper tesis

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor'a Avrupa'da bile eşi benzeri olmayan bir tesis hediye edeceklerini söyledi.

Antalyaspor'a süper tesis

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa'da bile eşi benzeri olmayan tesisi Antalyaspor'a hediye edeceklerini söyledi. Alanya'da da Alanyaspor için tesis yapmayı planladıklarından bahseden Türel, Antalya'da Türkiye'de ilk olacak spor koleji açacaklarını dile getirdi. 6 yaşından itibaren çocuklara milli eğitim müfredatına uygun eğitim verip, spor ağırlıklı yetiştirileceğini anlatan Türel, "Birkaç branşta Türkiye'nin milli yıldızlarının yetişmesini sağlayacağız. Dünyadaki örnekleri inceliyoruz. Avrupa'da tam bizim bu düşüncemizin muadili okul bulabilmek zor. İstediğimiz gibi örnek bulamıyoruz ama ABD'de bu düşünceye yönelik okulların olduğu söyleniyor. Çocuklar 6 yaşında yetenek testi, kan analizi, anatomik yapıları incelendikten sonra eğitim alırken sportif gelişimini sağladığı kolej olacak" diye konuştu.

Çalıştayda diyetisyen ve yorumcu Türkan Kubilay da yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye İbrahim Karaosmanoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel çalıştayı birlikte izledi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ