MENÜ

Rahvan yarışlarına Fanatik Hipodrom ekibi de eşlik etti

Muğla’da düzenlenen rahvan yarışlarına Fanatik Hipodrom ekibi de eşlik etti.

Rahvan yarışlarına Fanatik Hipodrom ekibi de eşlik etti

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında "Rahvan At Yarışları" düzenlendi. Yarışmaya Ege Bölgesi'nin değişik illerinden birbirinden değerli toplam 75 rahvan atı katıldı.

Rahvan At Yarışları Uğur Mumcu Bulvarı Yayla mevkiinde düzenlenirken at meraklılarının büyük ilgi gösterdiği yarışlar 9 farklı kategoride düzenlendi. Atların yarış esnasında koşması, masa hakemlerinin uyarısına rağmen devam etmesi diskalifiye olmasına neden oluyor.

Yayla Mevkisi'nde düzenlen programda açıklama yapan Rahvan At Yarışları ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Ali Haluk Çetiner, "En büyük amacımız geleneksel kültürü yaşatmak. Bu ırkı yaşatmamız, geliştirmemiz lazım. Yarışlardaki amacımız da bu." dedi.

5 bin TL ödüllü Baş birinciliği ödülünü Metin Kahyaoğlu kazanırken yarışmada Tozkoparan kategorisindeki 2.’lik ödülünü Yaşar Dokumacı’ya Fanatik Hipodrom ekibinden Mehmet Gürsel, 3.’lük ödülünü ise Kahraman Bozyiğit’e yine Fanatik Hipodrom ekibinden İsmet Demir takdim etti.

Kıran kırana ve keyifli geçen yarışlarda Taze 5’li kategorisinde birinciliği ise Salih Ercan’ın sahibi olduğu Alev isimli kısrağı kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ