MENÜ

Galatasaraylı Tolga Ciğerci gitmek istediği takımı açıkladı!

Galatasaray'ın yeni transferi Tolga Ciğerci geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, ileride Arsenal'de forma giymek istediğini söyledi.

Galatasaraylı Tolga Ciğerci gitmek istediği takımı açıkladı!

Birkaç ay öncesine kadar, Almanya için Hertha Berlin'de oynayan genç yetenekti. Türkiye için ise milli takım tercihi belli olmayan başarılı ve genç gurbetçilerden biri... Adanalı Ciğerci ailesinin büyük çocuğu. Yenice’de gurbete uzanan bir başka hikayenin kahramanı. Adana ile Nordenham’ın tek ortak noktası, koşu mesafelerini alt üst eden adam Tolga Ciğerci... Türkiye'nin yeni yıldızı Tolga Ciğerci, Galatasaray Dergisi'nin 159. sayısında Tarık Ünlütürk'e konuştu...

Transfer süreci...

Transferim çok çabuk gerçekleşti. Ama futbolda bu da var. Çok çalışırsanız, iyi bir yere gelebilirsiniz. İyi bir yere gelirseniz, sizi transfer etmek isterler. Ben de Almanya’da oynarken teklif aldım ve çok da düşünmeden Galatasaray’a geldim. Şu anda işler iyi gidiyor ama gol ve asist de gelmeli. Benim için o zaman işler iyi gider. Fazlasının daha gelmesi lazım. Oyunumu süslemem lazım.

Galatasaray'da sakatlık kabusu

İlk dikkatini çeken...

Türkiye geldiğimde ilk dikkatimi çeken temponun biraz daha düşük olması. Bundesliga’da tempo çok daha yüksek. Bir de Almanya’da futbol sanki biraz daha kompakt ve taktiğe dayalı. Bayern ve Dortmund’un oynadığı futbol ise çok daha farklı. Aynı Galatasaray’da olduğu gibi. Ama diğer takımlar açısından bakarsak böyle bir farklılık var.

Jan Olde Riekerink...

Hoca senden ne istiyor, o çok önemli. Ben şu anda ön libero olarak görev yapıyorum. Takımı hızlıca çıkartmalıyım. Sahayı tamamen görmem lazım. Hoca bana güveniyor. Bence futbolcu için en önemlisi bu. Hoca güveniyorsa, futbolcu hata bile yapsa, yine de morali bozulmuyor. Çünkü biliyorsun ki hoca kenarda benim yapmak istediklerimi ve yapabileceklerimi biliyor. Eğer size güven duyulmazsa sadece bir kere denersiniz. Başarısız olursanız bir daha da denemezsiniz. Tüm özelliklerimi gösterebildiğimi düşünmüyorum. Umarım bana olan güvenle birlikte çok daha iyi işlere imza atacağım.

Aileden Galatasaraylı

Ailece Galatasaraylıydık. 2000 yılında 8 yaşındaydım. Süper Kupa maçını hatırlıyorum. Mario Jardel’i çok seviyordum. Topla koşarken Mario Jardel diye bağırarak vururduk topa. Almanya’da yaşayanlar için çok güzel duygulardı bu başarılar. Bizleri gururlandırıyordu. Yıllar sonra Almanya’da oynarken hangi takımı tuttuğumu sordular, ben de Galatasaraylı olduğumu söyledim. Söyleyen söyler, tamamen kişinin tercihi. Bir kardeşim daha var, o da Hamburg’ta oynuyor.

Muslera’dan mesaj var

Xavi, Iniesta ve Busquets

Xavi ve Iniesta’yı çok beğeniyorum. Pasa dayalı, göze çok güzel gelen bir futbol oynuyorlar. Sergio Busquets’i de çok beğeniyorum. Fazla koşmuyor ama oyun görüşü çok iyi. Youtube’da videolarını bazen izlerim. Topu nerede alıyor, nereye dönüyor? Bunlar önemli. Ve bu adamlar çok iyi, ne yaptıklarını iyi izlemem lazım diye düşünüyorum. Tabii, Neymar ve Messi gibi farklı adam da var orada. Onlar kadar iyisi yok bence.

Gelecek...

Arsenal’de oynamak isterim. Çocukluğumdan beri bu bir hayal benim için. Galatasaray’da oynamak da bir hayaldi. Çocukken sokakta giydiğim Galatasaray formasını şimdi futbolcu olarak giyiyorum. Bir tanesini gerçekleştirdim, diğeri de neden olmasın.

İstanbul’da bir gün...

İstanbul çok güzel bir şehir. Şu anda fazla bir şey yapmıyorum. Otelde kalıyorum. Orada bir AVM var, inip kahve içmeyi seviyorum. Benim içim en önemlisi futbola konsantre olmak. Yemek yemeyi seviyorum ama bir yandan da sporcuyum. Dikkat etmem gerekir. Nereye gidersem gideyim baklava ve dondurmayla karşılıyorlar. Çok da iyi olmuyor bu durum... Şekeri iyi ayarlamam lazım. İki hafta ya da üç haftada bir kendime izin veriyorum. O zaman şeker yiyebiliyorum. Yaşadığım bir sakatlık vardı. O sakatlık sırasında çok düşündüm ve dikkat etmem gerektiğini anladım. Çünkü sporcunun kendine iyi bakması gerekiyor.

Galatasaray'da Chedjou'nun yerine Denayer geliyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ