MENÜ

Walter Sabatini, Roma'dan ayrıldı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden AS Roma, Sportif Direktör Walter Sabatini ile yollarını ayırdı.

Walter Sabatini, Roma'dan ayrıldı

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 5 yıldır bu görevde bulunan Sabatini ile karşılıklı anlaşıldığı ve yerine Frederic Massara'nın getirildiği belirtildi.

Görev süresi boyunca takımın şampiyonluk elde edememiş olması ve Amerikalı patron James Pallotta ile uyuşmazlıkları, Sabatini'yi istifaya götüren nedenler olarak gösterildi.

Trigoria kasabasındaki tesislerde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla kulübe veda eden Sabatini, "İstifam, bir yenilgi değildir. Fiziki olarak bu kulüpte olmayacağım, ama filozofik ve psikolojik olarak burada olacağım ve takımın kaderine de katılımımı hissedeceksiniz" dedi.

Futbolcu alımlarında hatalar da yaptığını dile getiren Sabatini, kendi döneminde şampiyonluk elde edememiş olmaları gerçeğinin peşini bırakmadığını, artık Roma'ya verebilecek bir şeyi olmadığını ekledi.

TOTTİ'YE FİZİK ÖDÜLÜ

Kaptan Francesco Totti'nin performansına ve farklı oyununa övgülerde de bulunan Sabatini, "Ben ona fizik dalında Nobel Ödülü verirdim" dedi.

Sabatini, bu sene sonunda, 40 yaşında jübilesini yapacak olan Totti'nin yokluğunda futbolun acı çekeceğini de öne sürdü.

Başkan Pallotta da yayımladığı yazılı mesajında, Roma'da yaptığı çalışmalardan dolayı Sabatini'ye teşekkür etti ve çok sigara içmesine atıfta bulunarak, "Lütfen sigarayı bırak" ricasında bulundu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT'TAN UÇAN YORUMU

Öte yandan, La Gazzetta dello Sport gazetesi bugünkü edisyonunda, Walter Sabatini'nin takımdan ayrılışına geniş yer ayırdı ve deneyimli ismin 5 yıl boyunca yaptığı doğru ve yanlış hareketleri değerlendirdi.

Sabatini'nin bu süre içinde, 100 futbolcuyu takıma aldığı ya da başka takımlara gönderdiğini belirten gazete, Seydou Doumbia, Juan Iturbe ve Juan Jesus'un birer hata olduğu yorumunu yaptı.
Salih Uçan ve Simon Kjaer ile Mattia Destro'nun da birer hata olduğunu öne süren gazete, ancak bunların daha hafif hatalar olduğunu ekledi.

Walter Sabatini'nin ısrarla istediği Salih Uçan, hem Rudi Garcia hem de Kuciano Spalletti döneminde iki sezon (2014-2016) kiralık oynadığı AS Roma'da fazla forma şansı bulamamıştı.

Esma ÇAKIR - ROMA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ