MENÜ

Başkan Çelikcan'dan ETRAC 2016 etkinliğine davet

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tüm vatandaşlarımızı hafta sonu yapılacak dev etkinliğe davet etti.

Başkan Çelikcan'dan ETRAC 2016 etkinliğine davet

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tüm vatandaşlarımızı hafta sonu yapılacak dev etkinliğe davet etti. Başkan Çelikcan “Adanalı hafta sonu büyük bir heyecan yaşayacak” dedi.
Adana hafta sonu ilk kez yapılacak dev bir organizasyona hazırlanıyor. Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’na bu yıl Yüreğir ev sahipliği yapacak. 20 ülkeden yüzlerce sporcu derece için kıyasıya yarışacak. 8’inci Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları 7-9 Ekim tarihleri arasında Mustafalar Köyü mesire alanında gerçekleştirilecek. Adana’nın dev bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tüm vatandaşlarımızı müsabakaları izlemeye davet etti.

500'DEN FAZLA SPORCU DERECE İÇİN YARIŞACAK

Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’nın uluslararası bir organizasyon olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Adanamız hafta sonu büyük bir heyecan yaşayacak. Müsabakalara Türk sporcularla birlikte 20 ülkeden 500'den fazla sporcu katılıyor. Bu yıl müsabakalarda dünyada şovları ile ünlü Kırgız süvari okçuları da bulunuyor. Kırgız gösteri gurubu, at üzerinde kendilerini ateşe vererek yaptıkları atlı akrobasi gösterileri Yüreğir’de seyirci ile buluşuyor.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun davetinde yapılan organizasyonun atlı ayağı Kayseri Atlı Okçuluk Spor Başkanı Sami GENEL tarafından, yaya okçuluk ayağı ise Kemankeş Okçuluk Kulüp Başkanı, Dünya Geleneksel okçuluk Federasyonu Başkan Yardımcısı Metin ATEŞ tarafından yönetilmektedir.
Müsabakaların yapılacağı alanda ise ok, yay ve geleneksel el sanatları ürünlerinin sergileneceği stantlarda yer alacak.

Başkan Çelikcandan ETRAC 2016 etkinliğine davet


TÜRKİYE'DE İLKLER YAŞANACAK

Kulvarında dünyanın en büyük organizasyonlarında biri olan “ETRAC YÜREĞİR 2016”’yı Yüreğir Kaymakamlığı ve Yüreğir Belediyesi organize ediyor. Müsabaka ve şenlikler Adana için bir ilk olacağı gibi Ülkemiz adına da ilkler yaşanması beklenmektedir. Türkiye’de ilk kez Çevgan yani Batılıların “ Polo” dediği Orta Asya sporunun gösteri müsabakası yapılacaktır. Atlı okçuluk, atlı akrobasi, atlı cirit ve bir Orta Asya sporu olan “Gökbörü” sporu da ilk kez Adana’da seyirciler ile buluşacaktır. Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanlığı ve THY'nin ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.' diyerek önemli bir organizasyon gerçekleştireceklerini belirtti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ