MENÜ

Süper Lig'in kâbusu: Umar Aminu

Osmanlı’yı Avrupa’ya taşıdı. UEFA’da attığı 4 golle devleri peşine taktı. Sürati ve çalımlarıyla Süper Lig’deki sol bekleri bezdirdi. Umar Aminu, aynı Elm Sokağı Kâbusu filmindeki Freddy Krueger gibi rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam edeceğini söylüyor!

Süper Lig'in kâbusu: Umar Aminu

2013’te Türkiye’de düzenlenen U20 Dünya Kupası’nı hatırlıyordur herkes... Bruma, Pogba, Digne, Quintero, Martial, Alcacer Jese, Zouma, Kondogbia ve Morata gibi şimdilerde her futbolseverin yakından tanıdığı isimlerin nasıl birer gerçek yıldıza dönüştüğünü izlemiştik. Dev organizasyonun ülkemize kazandırdığı en önemli isim ise kuşkusuz Umar Aminu oldu. Turnuvayı 2 golle bitiren Nijeryalı’yı Samsun kaptı. İki sezon Karadeniz ekibinde attığı 12 gol ve asistleriyle göze çarpan, “PTT 1. Lig’in Bruma’sı” denilen 21 yaşındaki oyuncu Osmanlıspor’da ise başta sol beklerin olmak üzere teknik heyetlerin ve takımların adeta kabusu haline geldi. Bu başarılı performansının ardından bir araya geldiğimiz Umar, 1984 yapımı unutulmaz film Elm Sokağı Kâbusu’ndaki Freddy Krueger’ın kostümünü giydi ve hikayesini samimiyetle anlattı.

‘Muavinlik yapıyordum’

“U20 Dünya Kupası’ndan önce ülkemizde bir turnuva vardı ve beni beğenmişler. Bir gün bir telefon geldi, Nijerya Milli Takımı’nın hocasıydı arayan, turnuvada benim de olacağımı söyledi. Hayatımın değiştiği an, işte o telefondu. Bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını hissettim o gün ve aklıma futbolcu olmam için gece gündüz çalışan, otobüs şöförlüğü yapan babama muavin olarak yardım ettiğim günler geldi. Ailem için elimden geleni yapmalıydım. Türkiye’deki turnuvaya bu şekilde geldim.”

‘Yurtdışından teklif varsa kabul etmelisin’

“Turnuvada takım olarak çok başarılı olamasak da ben iyi bir performans sergiledim, goller attım. Eve döndüğümde menacerimden haber bekliyordum. Ancak umduğum teklifler söylentiden öteye gitmiyordu bir türlü. Bir gün yine bir telefon geldi. Samsunspor beni çok istiyormuş. Nijerya’nın en çok kazanan futbolcusu olsanız da ülke dışından bir teklif alıyorsanız bunu değerlendirmek zorundasınız. Ben de öyle yaptım ve Türkiye’ye geldim.”



‘Osmanlı örnek olmalı’

“Samsun’da çok ama çok güzel günlerim geçti. Hatta şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Beşiktaş’tan sonra bu ülkede en iyi taraftar Samsun’da. Osmanlıspor’a geçişim biraz sancılı oldu. Ödemeler için bazı sorunlar yaşanmıştı ama unuttuk hepsini. Ayrıldıktan sonra Osmanlı beni çok istedi. Kabul etmeden önce çekincelerim vardı ama imzayı attıktan sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Çünkü her şeyiyle harika bir takıma sahibiz. Yönetimimiz işini kusursuz yapıyor ve bize sadece futbolu düşünmek kalıyor. Samsun’dayken de diğer takımlardan arkadaşlarımla konuşuyordum. Kulüpler çok sorunlu. Ama Osmanlıspor yönetimi bu anlamda gerçekten harika. Bize bir aile ortamı sağladılar. Başarı da böyle geliyor. Osmanlıspor’un yapısı örnek olmalı.”

‘Mustafa Akçay bir baba gibi’

“Hocamız Mustafa Akçay’ın yeri de apayrı. Çok farklı ve işine aşık bir insan. Ondan öğreneceğimiz kesinlikle çok şey var. Bir hocadan fazlası; babamız gibi. Bunu oyuncusuna hissettiriyor. Aynı şekilde genel menacerimiz Ender Yurtgüven de öyle. Burada futbolcularla çok yakından ilgileniyorlar. Kesinlikle müthiş bir organizasyonun içinde yer alıyoruz.”

‘Bu sene daha güçlüyüz’

“Süper Lig zor bir lig. Buna rağmen geçen sezon çok başarılıydık. Dar bir kadromuz vardı ve biz tüm takım olarak üst seviyelerde gösterdiğimiz performansla ligi 5. bitirdik. Bir kulüp, yönetiminden teknik heyetine ve futbolcusuna kadar doğru işler yapıyorsa başarı da kaçınılmaz oluyor. Avrupa’nın kapıları bu şekilde açıldı bize. Ligde şu ana kadar da fena gitmedik. Bu başarının üzerine koymak için yönetimimiz çok iyi transfer hamleleri yaptı. Bu sezon daha iyi bir takımız.”

‘Avrupa’da şampiyon olursak şaşırmayın’

Avrupa Ligi’ne çok iyi başladık. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Geçen sezon yakaladığımız başarının sürpriz olmadığını göstermek istiyorduk. Zürih maçına kadar da bunu yaptığımızı düşünüyorum. Her ne kadar 1 maç kaybetmiş olsak da halen gruptan çıkma yolunda şanslıyız. Kalan maçlarda en iyi şekilde mücadele edip gruptan çıkmak istiyoruz. Avrupa arenası farklı tabii ama biz de iyi bir takımız. Kim bilir belki şampiyon bile olabiliriz. Kimse şaşırmasın.”

‘Kulüpler anlaşırsa...’

“Adımın transferde geçmesi oldukça normal. Çünkü önce takıma faydalı olmak, sonra ise kendimi göstermek için elimden geleni yapıyorum. Bazı büyük takımları da duyuyorum ama bana gelen resmi bir teklif olmadı. Tabii ki büyük hedeflerim var. Kariyerimi hem bu ülkedeki hem de Avrupa’daki büyük takımlarda sürdürmek isterim. Ancak burada önemli olan kulübümün düşüncesi. Sonuçta ben Osmanlıspor’un oyuncusuyum. Burada çok mutluyum. Adımı daha fazla duyurmak için de işime konsantreyim. Fakat bir teklif gelirse ve bu, kulübümün çıkarları doğrultusunda olursa yani onlar kabul ederse ben tabii ki profesyonel bir oyuncuyum ve daha iyi şartlarda oynamak isterim. Ama bu konuda öncelik para kazandırmak ve kazanmak.”

Röportaj: Ömer Necati Albayrak

Fotoğraflar: Murat Akbaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ